29.1.13

Τραγικές ελλείψεις στην Ροδόπη σε φάρμακα

Ελλείψεις σε πάσης φύσεως φάρμακα παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Ροδόπη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται ασθενείς με χρόνια προβλήματα.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Ηλία Χαλιγιάννη, οι ελλείψεις αυτές μεταξύ άλλων οφείλονται στις παράλληλες εξαγωγές, σε προβλήματα εισαγωγής, σε έλλειψη κάποιου συστατικού του φαρμάκου κ.α.
Όπως ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά «οι ελλείψεις φαρμάκων, οφείλονται κατά κύριο λόγο στις εταιρίες, οι οποίες λόγω των εξευτελιστικών τιμών που υπάρχουν στην αγορά και με την ευλογία του κράτους, επανεξάγουν τα φάρμακα με σκοπό το κέρδος».
Συνεχίζοντας ο κ. Χαλιγιάννης αναφέρθηκε και στην απαξίωση του φαρμάκου, από τις νέες μειώσεις που έχουν επιβληθεί. «Εμείς ως φαρμακοποιοί, θέλουμε φτηνότερο φάρμακο για τον Έλληνα ασθενή, σε σημείο όμως, που το κράτος θα σέβεται τον σκοπό και τον ρόλο του.  Με αυτή την λογική της κατηφόρας των τιμών, το φάρμακο εμπορευματοποιείται και απαξιώνετε».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, οι τιμές των φαρμάκων, σε πολλές περιπτώσεις, είναι κάτω από το κόστος παραγωγής τους και κάτω από το δείκτη μέτρησης του κόστους.
Να σημειωθεί πως με βάση στοιχεία από τους φαρμακευτικούς συλλόγους, περισσότερα από 200 φάρμακα είναι σε μόνιμη έλλειψη. Ανάμεσα στα φάρμακα στα οποία σημειώνεται έλλειψη είναι ογκολογικά φάρμακα και σκευάσματα που χορηγούνται για την αντιμετώπιση καρδιαγγειακών, γαστρεντερολογικών και νευρολογικών προβλημάτων.
Τέλος, οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της αφερεγγυότητας και της αναλγησίας του ΕΟΠΥΥ, σε ότι αφορά τις πληρωμές του. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Χαλιγιάννη, «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το κόστος του ΕΟΠΠΥ το όποιο πρέπει να πληρώσει στους φαρμακοποιούς είναι της τάξης των 294 εκατομμυρίων, από τον Οκτώβριο και μέχρι και σήμερα και το οποίο έπρεπε να είχε πληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου».
Κλείνοντας ο κ. Χαλιγιάννης σημείωσε με νόημα πως «οι φαρμακοποιοί έχουμε γίνει υγειονομικοί υπηρέτες, τους οποίους η κυβέρνηση έχει αφαιμάξει».

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/13 15:56

    ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΤΟΣΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ν Τ Ρ Ο Π Η .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/2/13 03:11

    ΝΤΡΟΠΗ!!ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΟΤΜΕ ΟΛΟΙ, ΙΣΩΣ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝΕ ΦΑΡΜΑΚΑ...ΓΙΑ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ, Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΙΝΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/2/13 11:06

    Σιγά ρε μεταμεσονύκτιες 03:11. Πολύ ντροπή έπεσε και πολύ απειλή εναντίον των ζωντανών.

    1. Υπερβολή ή όχι, για πολλές ασθένειες υπάρχει και αμέλεια των πασχόντων την οποία πληρώνουμε αδρά οι υπόλοιποι.

    2. Λέει πουθενά το σύνταγμα (που και καλά το παραβιάζουν οι κατοχικές δυνάμεις) ότι οτιδήποτε πανάκριβο κυκλοφορεί το φεσωνόμαστε όλοι για να το καρπώνονται οι ασθενείς; Δε λέω. Να πληρώσουμε σαν κοινωνία και να αγνωιστούμε για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση με φάρμακα κάθε ασθένειας. Καμμία αντίρρηση και να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας. μΕχρι εκεί που μπορούμε όμως. Εκείνο το αριστερίστικο χρυσαυγίτισκο συριζωτικο κομμουνιστικό "ευθανασία σε αυτούς που μείνανε ζωντανοί" για να χεστούμε στην επανάσταση τι το θες;

    3. Η ανάρτηση λέει πολλά για το φάρμακο. Μην τα αναλύσουμε όλα. Πάντως η τυφλή στάση "σίγουρα φταίει το γαμημένο το σύστημα και οι κρατούντες που το εξυπηρετούν, να τους κρεμάσουμε" δεν είναι ούτε ανάλυση, ούτε ερώτηση, ούτε απάντηση, ούτε λύση. ΠΡοπαγάνδα αγανάκτησης για να οργιζόμαστε και να διαδίδεται είναι.

    4. Οι άρρωστοι ας αναλογιστούν τι θα συνέβαινε αν χρεοκοπούσε τυπικά η χώρα. Καλά που ήταν ο ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ Παπανδρέου και μας έσωσε. Τα παράπονα στον ΚΑραμανλή, το Σαμαρά του "όχι στο προδορικό μνημόνιο", και τους υπόλοιπους αντιμεταρρυθμιστές που παριστάνουν τους επαναστάτες με εργαλείο τις αρνητικές πτυχές του μνημονίου αγνοώντας τα γενικά θετικά χαρακτηριστικά αλλαγής της κοινωνίας μας προς το καλύτερο - πράγμα που θα ευνοούσε και τους φαρμακοποιούς τελικά και τους ασθενείς και τις εταιρείες.

    Αλλά είπαμε. Εντώ Ελλάντα. Καφενείο, ασχετίλα, γκρίνια κι άγιος ο Θεός. ΚΑι έχουμε και ψήφο άμα λάχει να τιμωρήσουμε. Ποτέ να κτίσουμε. ΚΑι χωρίς να ξέρουμε τον φταίχτη. Τιμωρούμε όποιον βρεθεί μπροστά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/2/13 13:23

    Καλά πόσα παίρνετε ρε για προπαγάνδα αντισυστημική και δεν έχει ακόμα επέλθη κόπωση από τον αδιάκοπο αγώνα επί παντός και κυρίως υπέρ των πάσης φύσεως εύκολων και 100% γκαραντί κρατικών επιδοτήσεων. Αυτό είναι τελικά το αποτέλεσμα του μαξιμαλισμού που καταλήγει σε μηδενισμό.

    Ποιος δεν θυμάται, για παράδειγμα, τον κ. Χρήστο Παπουτσή να αγορεύει το 2010 στη Βουλή κατά του «εγκλήματος» που ετοιμάζονταν να διαπράξει η κυβέρνησή του, παγώνοντας τις συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ; Και εντάξει! Δεν περίμενε κανείς ότι ο κ. Παπουτσής μπορούσε να καταλάβει πού πατά και βρίσκεται η χώρα. Οι υπόλοιποι γιατί χειροκροτούσαν;

    Αμ τι να πεις και για τον ανεδαφικό μαξιμαλισμό των συνδικάτων, τα οποία προσπαθώντας να μην αλλάξει τίποτα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να αλλάζουν τα πάντα σε βάρος των εργαζομένων;

    Το πρόβλημα είναι ότι ο μαξιμαλισμός είναι η εύκολη πολιτική και γι' αυτό προνομιακό πεδίο του λαϊκισμού. Ετσι, αντί να διαμορφώνονται διά του επίπονου διαλόγου προτάσεις με βάση την πραγματικότητα, εκτοξεύονται ανεπεξέργαστα συνθήματα. Αυτά τα συνθήματα γίνονται απραξία μέχρις ότου το σύστημα φτάνει σε αδιέξοδο και τα πάντα αλλάζουν χωρίς να υπάρχει προηγούμενη επεξεργασία. Αυτή, εξάλλου, δεν είναι η ιστορία της χρεοκοπίας αυτής της χώρας; Αντιτιθέμενοι σε κάθε μεταρρύθμιση (του ασφαλιστικού, της δημόσιας διοίκησης, των εργασιακών κ.λπ.) φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής και είμαστε αναγκασμένοι να τα αλλάξουμε όλα χωρίς προηγούμενη σοβαρή επεξεργασία.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε τον μαξιμαλισμό στην υπεράσπιση της παρανομίας των καταλήψεων, αντί να επεξεργαστεί θέσεις που να λειτουργούν πέρα από τη χρησιμότητά τους ως εύπεπτων τίτλων.

    Ο τεμπέλικος μαξιμαλισμός βοηθά βραχυχρόνια (προσφέρει ψήφους, συμπάθεια, αποδοχή κ.λπ.) είναι όμως καταστροφικός για τον τόπο και τους πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/2/13 15:11

    Οι καυμένοι οι φαρμακοποιοί.... 35% κέρδος, καλλυντικά αντί για φάρμακα παλιότερα, φουλ βουλγαρικα πανεπιστήμια με τους τενεκέδες τυρί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/2/13 16:17

    Άσε ρε Χαλιγιάννη που σε έπιασε το τοπικιστικό σου. Για ποια Ροδόπη μιλάς ρε περιπτερα φαρμάκων; Σε όλη την Ελλάδα έτσι είναι. Τόσο καιρό όλοι βολευόσασταν (γιατροί, φαρμακοποιοί, ντήλερς, κρατικοί υπαλληλοι, μεσάζοντες) με το κύκλωμα του φαρμάκου, πλέρωναν οι χαζοί ανύποπτοι πολίτες και όλα καλά. Μόλις η φούσκα έσκασε ανακαλύψατε τον τροχό και ανακαλύψατε. Τουλάχιστον μη μιλάς σαν τοπικό βουλευτής για Ροδόπη. Σε όλη τη χώρα είναι το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/2/13 21:47

    ρε 16.17, δε φταίει ο Χαλιγιάννης ούτε ο κάθε φαρμακοποιός. κανένας κλάδος δε μιλούσε παλιά γιατί όλοι τους ήτανε βολεμένοι. δλδ να φτάσουμε στο σημείο να λέμε για όλους τους κλάδους "καλά σας κάνουν", δεν οδηγούμαστε πουθενά. απλά παίζουμε το παιχνίδι του μνημονίου και καλα να μας κάνουν στο τέλος. η πραγματικότητα υφίσταται. και καλά θα κάνουμε να μη στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλον. ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, αγρότες, φαρμακοποιοί, γιατροί, δικηγόροι, όλοι μαζί πρέπει να εναντιωθούμε. δεν υπάρχουνε πλέον ουτε ευγενή ούτε μίζερα επαγγέλματα. η απαξίωση είναι καθολικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/2/13 08:48

      Κάτι έχεις χάσει 21:47

      ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ

      Αυτά τα ΚΚΕδικα, "όλοι ίδιοι είμαστε", "να εναντιωθούμε όλοι μαζί" κτλ αλλού

      Τόσο καιρό βολεμένοι φουσκώναμε τη φούσκα εκτός ορίων. Τώρα ήρθεκαιρός συμμαζέματος και το μνημόνιο βοηθά στο συμμάζεμα. Έχει ατέλειες αλλα΄για συμμάζεμα πρόκειται με θύματα. Μετά την έκρηξη της φούσκας προφανώς και θα υπάρχουν θύματα. Απλά κάποιοι έχουν λιγότερα γιατί ηταν πιο βολεμένοι. Όπως οι φαρμακοποιοί. Φωνάζουν φωνάζουν φωνάζουν τη στιγμή που έπρεπε να κάνουν μώκο για τις χαρισμένες περιουσίες της παλιάς καλής συστημικής περιόδου.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος5/2/13 16:54

    Αν το πάρτυ στα φάρμακα το σταματάει το μνημόνιο, ζήτω το μνημόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος5/2/13 20:20

    Κυριε Χαληγιαννη,εσεις ποσα λεωφορεια εχετε στον ΚΤΕΛ του Στυλιανιδη.Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.