29.1.13

Κινδυνεύουν 4 τμήματα του ΤΕΙ Καβάλας

Πρόσφατες πληροφορίες από πηγές του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» στο ΤΕΙ Καβάλας φέρνουν ως απειλούμενα με κλείσιμο τα τμήματα Οινολογίας και Δασοπονίας του παραρτήματος Δράμας, Νοσηλευτικής του παραρτήματος Διδυμοτείχου και των τμημάτων Βιομηχανικής Πληροφορικής και Διαχείρισης Πληροφοριών.
Ειδικότερα όσον αφορά τη συγχώνευση (ουσιαστικά κλείσιμο) τμημάτων της Καβάλας αυτό θα οδηγούσε (ιδιαίτερα του τμήματος Διαχείρισης Πληροφοριών) στη συρρίκνωση της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας καθώς από τα τρία υπάρχοντα τμήματα θα έμεναν μόνο δύο.
Η ενέργεια όμως αυτή θα ολοκληρώνονταν σε επόμενη φάση με το κλείσιμο της σχολής αφού αυτή με δύο μόνο τμήματα δεν θα ήταν βιώσιμη.
Τα οποιαδήποτε σχέδια της μορφής που προαναφέρθηκε είναι ύποπτα και προφανώς γίνονται καθ’ υπαγόρευση κύκλων που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Προλειαίνοντας με αυτό τον τρόπο το έδαφος, επιταχύνουν την σε εύθετο χρόνο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς διαφάνεια υλοποίηση οργανωμένου σχεδίου για κλείσιμο της σχολής διοίκησης και οικονομίας.
Άλλωστε αυτό προκύπτει κι από τοποθέτηση αρμοδίου στελέχους. Συγκεκριμένα εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας φέρεται να έχει πει για την ίδια υπόθεση: «Οι σχολές διοίκησης και οικονομίας δεν έχουν θέση στα ΤΕΙ, παρά μόνο στο Πανεπιστήμιο. Στα ΤΕΙ πρέπει να μείνουν μόνο τμήματα εφαρμογών. Τα οποία πρέπει να αναλάβουν το ρόλο που τους ανήκει από ιδρύσεως τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.