16.1.13

Άμα είσαι πούστης (στην ψυχή) …να είσαι!

Όχι παίζουμε! Είδατε τι κάνανε τα … «αγοράκια» με το φόρο πολυτελούς διαβίωσης στα σκάφη αναψυχής; Τον καταργήσανε, λέει,  για να μην νευριάσουν τους … εραστές τους!
Γιατί ξέρουμε ότι ο πολιτικός αδερφισμός της χώρας κάθε ΣΚ πισωγλεντάει στα ιδιωτικά σκάφη γνωστών επιχειρηματιών (και θα μπορούσα να μιλήσω και με ονόματα, αφού έχω κάτι φιλίες με Κεφαλάρι, από τις οποίες μαθαίνω τα πάντα με το ν και με το σ – και με το α και το β και…).
Τέλος πάντων: η «δικαιολογία» ξέρετε ποια ήταν; ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ, για να μην κατουρηθείτε: επειδή, λένε, το υπουργείο ναυτιλίας ετοιμάζει (κατά το Μάη, που αν θα ζούμε θα τρώμε τριφύλλι) άλλο φόρο για τους σκαφάτους, οπότε θα διπλοφορολογηθούν τα πισινάρια τους!!!
Καλέ, τι μας λες! Δηλαδή, για να ρωτήσω κι εγώ ο αφελής: ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ; Και γιατί να υπάρχει… πενταπλή (περίπου) φορολόγηση στα σπίτια και τα οικόπεδα, αλλά μόνο μία – που ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ – στα σκάφη;;;
Αυτό ξεχάσανε να μας το πουν οι πισωγλεντζέδες! Εξαιρούν, λοιπόν, τους φίλους τους από τους φόρους.
Αλλά, από ότι μαθαίνω, δεν τους εξαιρούν μόνον από τους φόρους:  τους εξαιρούν κι από το δικαίωμα οπλοκατοχής κι οπλοχρησίας. Ξέρετε… Μεγαλοεπιχειρηματίας, λέει, που πυροβόλησε μια… ξυστή διασημότητα, εθεάθη με γουρούνα στο βουνό (αντί της παραλίας) και με φίλους, όπου όλοι οπλοφορούσαν.
Εμάς μας βολεύει, βέβαια, αυτό. Μας δίνει λαϊκό έρεισμα, ώστε, όταν βγάλουμε κι εμείς τα όπλα μας (που είναι πολύ πιο σύγχρονα απ’ αυτά που κουβαλούσαν οι γουρουνάτοι) από τη ντουλάπα κι αρχίζουμε να μοιράζουμε καραμέλες κάθε λογής … διαμετρήματος, θα είναι μαζί μας ακόμη κι αυτοί που… δεν είναι μαζί μας!
Συνεχίστε έτσι, αγορούδια μου. Μέχρι να διαπιστώσετε ότι ο δικός μας φραπές είναι συνθετικός και παραγόμενος σε δικά μας εργαστήρια, ώστε αντί για το υπνωτικό που εισάγετε εσείς για τις καφετέριες, ο δικός μας περιέχει… αμφεταμίνες!!!
Κι όπου να ‘ναι θα δράσουν…

Uli Chris

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/1/13 08:43

    Γιατί αυτή η "παρέμβαση" στον αρχικό τίτλο βρε παλικάρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/13 09:06

    Τ' ακούσαμε κι αυτό: βγήκε ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων για να μας πει ότι είναι άδικος και αναποτελεσματικός ο φόρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

    Έστω ότι πάω με τα νερά τους. Είναι δηλαδή πιο δίκαιος και αποτελεσματικός ο φόρος που επιβάλλεται στον άνεργο επειδή ο μπαμπάς του του άφησε... ένα χωράφι???

    Ακόμη κι αν έχετε δίκιο κύριοι, όσο φορολογείται το δεύτερο σενάριο, το πρώτο πρέπει να φορολογηθεί 100 φορές περισσότερο.

    Καμιά φορά, τελικά, είναι δίκαιο να ακολουθείς... το ένα λάθος με ένα ακόμα!!!

    Για να κρατάς τουλάχιστον τα προσχήματα...

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.