22.12.12

Έκαψαν το αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι Xanadu στην Ξάνθη

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ανοιχτό κοινωνικό στέκι Xanadu στην περιοχή Σαμακώβ της Ξάνθης. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό, αφού άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου λίγο πριν την πυρπόλησή του.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε και έσπευσε εγκαίρως στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Ζαλάχα 1 όπου βρίσκεται το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι και πρόλαβαν να σβήσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί στα γύρω σπίτια.
Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, αλλά όπως όλα δείχνουν έχει ξεκινήσει βεντέτα ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής και τους αντιφασίστες από το κοινωνικό στέκι!
Τα μέλη του Xanadu, μιλάνε στην ανακοίνωση τους για καθαρά «φασιστική επίθεση», ενώ επισημαίνουν πως έχουν στοχοποιηθεί αλλά θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.
Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση τους τονίζει «οι φασίστες προσπάθησαν με εμπρησμό να καταστρέψουν τον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Xanadu, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των γειτόνων.
Δεν τα κατάφεραν. Ήδη έχουν προχωρήσει οι εργασίες αποκατάστασης και σύντομα το Xanadu θα είναι πάλι ανοιχτό.
Η επίθεση αυτή στο Xanadu, είναι συνέχεια της στοχοποίησης που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από συγκεκριμένους χώρους του παρακράτους. Δε θα μας σταματήσουν, γιατί δεν τους φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ και να αγωνιζόμαστε. Το Xanadu είμαστε όλοι εμείς». 

5 σχόλια:

  1. ΣΩΤΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ23/12/12 09:04

    ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΑΠΛΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλαξα σπίτι φίλε! Δύσκολο να με βρείτε αυτό τον καιρό...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος23/12/12 13:06

      Σωτο αγορι μου, τωρα με τις πλατες της ΝΔ, του Φαηλου και του Δενδια κανεις το καμπόσο... σε λιγο καιρο να σε δω, που θα παριστανεις την παρθενα

      "δεν ημουν εγω, δεν ημουν εγω!!! - εγω εθνικιστης??? εγω μια ζωη Στυλιανιδη ψηφιζω!!!" ετσι, θα λες...

      "πουσταριά" ονομα και πραμα, πολυ καλα το ειπε η Κανελλη

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος23/12/12 23:20

    Οπου και να πατε θα σας καιμε απλυτα και βρομερα ατομα της Ξανθης , εσεις μπογιες εμεις φωτιες, να δουμε ποιο θα βγει κερδισμενος ή καμενος; χαχαχαχαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/1/13 14:42

      Πολύ αστείο ρε φλώρε άπλυτε "εθνικιστή" της πούτσας.
      Να δούμε στο τέλος όμως ποιος θα καεί.
      Μέχρι τότε το κόμπλεξ σου που είσαι μικροτσούτσουνος θα εκφράζεται με τον πιθηκοεθνικισμό,νομίζοντας πως είσαι σημαντικός.
      Άπλυτε,κοίτα να βρέις καμιά γκόμενα που η παλάμη σου έχει βγάλει τρίχες άπό τη μαλακία.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.