1.12.12

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις του οι φαρμακοποιοί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με πανελλαδική αναστολή εκτέλεσης συνταγών ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Σε δήλωσή του στο inpost.gr  ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Ηλίας Χαλιγιάννης, σημείωσε πως «η Γενική Συνέλευση εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζει η ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λπ.), οι οποίες επιβαρύνουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και συμπιέζουν τη βιωσιμότητα του Ελληνικού φαρμακείου».
Τα βασικά αιτήματα των φαρμακοποιών είναι η χρηματοδότηση ΕΟΠΥΥ, η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, η αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, η αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 για ΕΟΠΥΥ και άλλα ταμεία, το χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, ο συμψηφισμός με την Εφορία, η κατάργηση αναδρομικού Rebate, η επιβολή δίμηνης πίστωσης από Εταιρείες και η προώθηση θεσμικών ζητημάτων.
Οι τελικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις θα αποφασιστούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των κατά τόπους Φαρμακευτικών Συλλόγων. Στην Ροδόπη το όργανο θα συνεδριάσει την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.