2.12.12

Για την εκπαίδευση της μουσουλμανικής μειονότητας μίλησαν στην Κομοτηνή

Εκπαίδευση και Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη, ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, από την Εταιρεία Πολιτισμού και Κοινωνικής Ανάπτυξης Μακεδονίας-Θράκης.
Το θέμα προσέγγισαν με εισηγήσεις τους ο διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Κελεσίδης, ο διευθυντής της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) Αναστάσιος Μολοχίδης, και ο πρώην διευθυντής του Β’ Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, Χαλίλ Καράνταη.
Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, μέσα από δημογραφικά στοιχεία αναδεικνύεται πως ο ρόλος της ΕΠΑΘ για τους αποφοίτους των Ιεροσπουδαστηρίων Εχίνου και Κομοτηνής, αποφοίτους που κατά κύριο λόγο προέρχονται από τον ορεινό όγκο της Θράκης, ήταν μια ευκαιρία γι αυτούς τους νέους να αλλάξουν παραστάσεις και βιώματα.
Παράλληλα τονίστηκε πως πρέπει να ερευνηθεί η λειτουργία της ποσόστωσης (0,5%) στα παιδιά της μειονότητας στις εισαγωγικές εξετάσεις και αν χρειάζεται να ενδυναμωθεί.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον πρόεδρο της διοργανώτριας Εταιρείας, Στάθη Πολυχρονιάδη, δόθηκε τιμητική πλακέτα στον αποχωρούντα διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικών Υποθέσεων, στη Θράκη, Πρέσβη Αλέξη Αλεξανδρή, καθώς και στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. Δημήτρη Πολιτόπουλο, ως επιβράβευση της υποδειγματικής καινοτόμου επιχειρηματικής παρουσίας του στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.