6.12.12

Ημερίδα του ΤΕΕ Θράκης για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του ΤΕΕ και ο Δήμος Ξάνθης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργάνωσαν στην Ξάνθη Ημερίδα με θέμα «Προσβασιμότητα Ατόμων με Αναπηρία σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους».
Η Ημερίδα διεξήχθη στην Ξάνθη, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου με συμμετοχή συναδέλφων μηχανικών, φορέων, συλλόγων ΑμΕΑ αλλά και κοινού που ευαισθητοποιείται στο θέμα της αναπηρίας των συνανθρώπων μας.
Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Χαϊτίδης Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, ο Χρήστος Μούρκας αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπρόσωπος Δημάρχου Ξάνθης, ο Κώστας Δαλάτσης Αντιδήμαρχος Τοπείρου και η Ελένη Αλατά Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης.
Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων και η αναπηρία είναι παντού γύρω μας και το ΤΕΕ-Θράκης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών αλλά και την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν, διοργάνωσε ανάλογη ημερίδα για τέταρτη χρονιά επιλέγοντας φέτος την πόλη της Ξάνθης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Νίκου Παπαθανασίου, στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή των προβλημάτων, η γνωστοποίησή τους στην κοινωνία αλλά και η κατάρτιση των μελών του για τον ορθό σχεδιασμό και τις απαιτούμενες τεχνικές που απαιτούνται για την απρόσκοπτη διακίνηση των ΑμεΑ σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την προσβασιμότητα αυτών των ανθρώπων στην καθημερινή τους ζωή, το σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από πλευράς Δήμου, το νομοθετικό πλαίσιο που υφίσταται σήμερα καθώς και την προσβασιμότητα σε χώρους πολιτισμού.
Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εισηγήσεις:
  • «Η Προσβασιμότητα στην καθημερινή ζωή ενός ΑΜΕΑ. Σχόλια, Επισημάνσεις, Παρατηρήσεις» - Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα Ξάνθης
  • «Προώθηση καθολικού σχεδιασμού με αστική παρέμβαση στην πόλη της Ξάνθης για ένα περιβάλλον χωρίς φραγμούς» - Αλέξανδρος Κηπουρός, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Προϊστάμενος Τμ. συντήρησης έργων και έργων αυτεπιστασίας Δήμου Ξάνθης
  • «Ισχύουσα Πολεοδομική Νομοθεσία για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους» - Τάνια Βεζυριαννίδου, Αρχιτέκτων Μηχανικός Μsc, Δ/νση ΠΕ.ΧΩ. Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης
  • «Προσβασιμότητα στον πολιτισμό» - Καλυψώ Πολιτειάδου, Αρχιτέκτονας Μηχανικός, Προϊσταμένη Τμήματος Μελετών Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.