28.11.12

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Marc

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει μία ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ τη ΝΔ επιλέγει το 20,8% των ερωτηθέντων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται για μία ακόμα δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή με 9,8% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και τέλος το ΚΚΕ με 4,5%.
Η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ εμφανίζεται μεγαλύτερη στην εκτίμηση χωρίς λευκά και άκυρα όπου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29% με τη ΝΔ να φτάνει το 26,2%. Η Χρυσή Αυγή φτάνει το 12,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 7,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 6,4%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,1% και το ΚΚΕ στο 5,7%.
Πρώτος στην προτίμηση των ερωτηθέντων για τη θέση του πρωθυπουργού εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό 46,4%, έναντι 31,7% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Ένα ποσοστό 47,5% των πολιτών εκτιμά πως η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει,  με το 45,8% να πιστεύει πως δεν θα αποφύγουμε τη χρεωκοπία.
Στα υπόλοιπα ερωτήματα που τέθηκαν στους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση της Marc, το 92,5% δηλώνει πως το οικογενειακό του εισόδημα έχει μειωθεί από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, την ώρα που μόλις το 0,2% έχει δει αύξηση στο οικογενειακό εισόδημά του.
Παράλληλα, το 77,4% έχει δει τον ατομικό του μισθό να μειώνεται εξαιτίας της κρίσης, με το 22,6% δηλώνει πως παραμένει αμετάβλητο ή αυξήθηκε. Ακόμα, το 47,6% δηλώνει πως έχει τουλάχιστον έναν άνεργο στο οικογενειακό του περιβάλλον, πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου δύο εκατομμύρια νοικοκυριά πανελλαδικά.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/11/12 08:26

    να διαλυθει το πασοκ.μονο αυτο πρεπει.και να μπουνε φυλακη ολα τα λαμογια του.παλια και νεα.αν αφησουμε τον σαμαρα να δουλεψει θα τα καταφερει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα "κύριε πατριώτη" φαν του μονόφθαλμου Σαμαρά. Ξέχασες ότι κυβερνάς με το ΠΑΣΟΚ και τα "λαμόγια" ή ζεις στη Νορβηγία;

      Διαγραφή
    2. Piazza πως μιλάς έτσι για τον πρωθυπουργό της χώρας?

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/11/12 13:53

    Πάντως κάθε φορά που βγαίνει μια δημοσκόπηση που δείχνει μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ μετά βγαίνει ένας Συριζαίος και αμολάει μια κοτσάνα. Παλιά ήταν ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης, χθες ανέλαβε ο Κουράκης με τους μελισσοκόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/11/12 16:19

      Και ο Λαφαζάνης πάλι με την επιστροφή του Αλαβάνου της δρχ

      Είπαμε: αυτοί δεν θέλουν να κυβερνήσουν, θέλουν πάντα άλλος να βγάζει το φίδι από την τρύπα

      Αυτή είναι η αριστερά...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος28/11/12 17:43

    «Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί», δηλώνει στην εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» της Ρώμης, ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Πισσαρίδη, ο οποίος διδάσκει στο London School of Economics «η συμφωνία αυτή αποτελεί, οπωσδήποτε, σημείο καμπής για την Ελλάδα».

    Μπα, πώς και δεν τον κάλεσε ο Παπαδάκης στο πρωινάδικό του τούτον; Κύπριος, Νομπελίστας κλπ. θα έδινε κύρος. Μα χαζός είναι ο Παπαδάκης; Λαϊκούροοικονομολόγους των εντυπωσεων και της καταστροφολογίας θέλει. ΈΤσι δεν δηλητηρίασαν τον κόσμο εναντίον του ΠΑΣΟΚ;

    Όχι ότι θα επαληθευτεί απαραίτητα. Απλά μια γνώμη λεει στο πλαίσιο του πλανητικού καπιταλισμού. Προφανώς αν έρθουν εξωγήινοι να βοηθήσουν τον Καμένο μπορεί να τη σώσει τη χώρα χωρίς λιτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.