28.11.12

Στην Κωνσταντίνουπολη ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου για προσέλκυση τουριστών

Σειρά συναντήσεων στην Κωνσταντινούπολη, είχε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, στα πλαίσια επίσκεψης του, για προσέλκυση Πολιτισμικού Τουρισμού που είχαν Δήμαρχοι από την Βόρεια Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων, με φορείς του Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας.
Ο κ. Πατσουρίδης συναντήθηκε αρχικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι, ενώ στην συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Κωνσταντινούπολης Mpasaran Ulusoy, που εντυπωσιάσθηκε από το σπουδαίο αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και από τα μοναδικά μνημεία.
Ο κ. Ulusoy υποσχέθηκε πως την άνοιξη θα διοργανώσει επίσκεψη με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους, στην Βόρεια Ελλάδα, ξεκινώντας από το Διδυμότειχο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Διδυμοτείχου, που του πρόσφερε έντυπο υλικό της πόλης.
Ακόμη πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Gurkan όπου και του παρουσιάσθηκαν τα σημαντικά μνημεία του Διδυμοτείχου.
Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε ο κ. Πατσουρίδης τόνισε πως «κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την προσέλκυση τουριστών από την γειτονική χώρα, μετά τις επαφές που είχαμε. Ξεκινήσαμε με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που πιστεύουμε ως Δημοτική Αρχή, ότι ο τουρισμός μπορεί να αναπτύξει το Διδυμότειχο και υπόσχομαι στους συνδημότες μου, ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, θα τα καταφέρουμε, με διάθεση, όρεξη και συνετή διαχείριση».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/11/12 11:15

    Γιατί δεν προσλαμβάνει σαν συμβούλους τον Χατζηοσμάν και τον Δάμωνα Δαμιανό; Αυτοί ξέρουν πως να κάνουν μια περιοχή ελκυστική σε Τούρκους. Σοβαρά, δεν ειρωνεύομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.