16.11.12

Ημερίδα Ειδικής Αγωγής στην Δράμα

Η Εταιρεία Επιστημών Αγωγής Δράμας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Ειδικής Αγωγής, διοργανώνουν τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2012  και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Ημερίδα με θέμα «Καίρια Προβλήματα Παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες».
Το Πρόγραμμα  περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις:
1. Η συμβολή της αξιολόγησης - διάγνωσης στην «κατασκευή» αλλά και στην αντιμετώπιση προβλημάτων μάθησης (Μαρία Τζουριάδου, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής & Μαθησιακών Δυσκολιών Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).
2. Μαθητές με ήπια νοητική ανεπάρκεια στο πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης: Μια πορεία προς το πουθενά (Γεώργιος Μπάρμπας, Επίκουρος Καθηγητής Ειδικής Αγωγής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).
Σκοπός της Ημερίδας είναι να βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν  γιατί  δε μαθαίνουν τα παιδιά, εντοπίζοντας όσα παιδιά έχουν πιθανότητες να συναντήσουν ή συναντούν δυσκολίες  στη σχολική μάθηση και επίσης να  ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς για την αξιολόγηση των περιστατικών και τις πρακτικές παρέμβασης πάνω στην υποστήριξη των παιδιών τους μέσα στην τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.