25.11.12

Η επόμενη μέρα στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών στην Κομοτηνή

Καταγράφουν ζημιές και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα προς ένα τα ζητήματα που ανακύπτουν οι υπεύθυνοι στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κομοτηνής, Κέντρο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων, μετά τα επεισόδια που συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Το πρώτο φως της μέρας σκόρπισε απογοήτευση, για το μέγεθος των ζημιών, καθώς προκλήθηκαν φθορές στους εσωτερικούς χώρους και τον εξοπλισμό δυο κοιτώνων, ενώ οι 300 Δόκιμοι της Σχολής μεταφέρθηκαν χθες με λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη για λόγους ασφαλείας.
  
Το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με το βουλευτή Αϊχάν Καραγιουσούφ, επισκέφθηκε τον χώρο και σύμφωνα με τους ίδιους, αντίκρισαν «ένα απίστευτο απάνθρωπο θέαμα, όπου οι 500 μετανάστες, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την προηγούμενη ημέρα, είχαν αφεθεί να διανυκτερεύσουν στον υπαίθριο χώρο, πάνω σε στρώματα και με ελάχιστες κουβέρτες, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες».
Να σημειωθεί εδώ, ότι 55 μετανάστες θεωρήθηκαν πρωταίτιοι των επεισοδίων, κρατήθηκαν σε άλλο χώρο, υπό άγνωστες συνθήκες και οδηγούνται στον Εισαγγελέα. Στη σύντομη συνομιλία που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με μετανάστες για τις δύσκολες συνθήκες κράτησής τους, τα τελευταία λόγια ενός εξ αυτών ήταν «μας βλέπετε, είμαστε άνθρωποι!».
Σύμφωνα με τα στελέχη του κόμματος κι ενώ ακόμα δεν είχαν απομακρυνθεί από τον χώρο, έπεσε στην αντίληψή τους η κακοποίηση μετανάστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.