29.10.12

Επιστολή στους βουλευτές Ξάνθης έστειλαν οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών

Επιστολή στους βουλευτές της Ξάνθης και τις αρχές έχουν αποστείλει οι ιδιοκτήτες των κατοικιών στον οικισμό των νέων Εργατικών Κατοικιών «ΟΕΚ Ξάνθη IV».

Οι 271 ιδιοκτήτες των κατοικιών που κληρώθηκαν το 2000, πληροφορήθηκαν πριν από λίγες μέρες, από τον ΟΕΚ, ότι μπορούν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση των οριστικών τίτλων ιδιοκτησίας, πληρώνοντας το τίμημα των 585 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οι ιδιοκτήτες θεωρούν το τίμημα υπερβολικό, δεδομένου ότι η προηγούμενη αγορά δικαιούχων έγινε με τίμημα 347 ευρώ ανά τετραγωνικό (και έκπτωση 40% για έγκαιρη εξόφληση), ότι οι κατοικίες παρουσίασαν σημαντικές κακοτεχνίες και ελλείψεις που αποκατέστησαν οι ίδιοι, ότι έχει παρέλθει 12ετία από την ανέγερσή τους και ότι το τίμημα αυτό προσεγγίζει την αγοραία τιμή των ακινήτων στην περιοχή.
Ήδη οι ιδιοκτήτες διαμαρτύρονται και προχωρούν σε μια σειρά από ενέργειες αναφέροντας ότι με αυτό το τίμημα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, το δημόσιο δεν θα εισπράξει τίποτε και οι ίδιο θα μείνουν χωρίς οριστικά παραχωρητήρια για τις κατοικίες.
Πριν λίγες μέρες έγινε και η σχετική αναφορά στη Βουλή από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν προς τον Υπουργό Εργασίας, ζητώντας ένα λογικό τίμημα προκειμένου να ανταπεξέλθουν οι ιδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.