2.10.12

Ομόφωνα αρνητικό στο χρυσό το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

Με την φράση του δήμαρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη «όχι στο χρυσό με χίλια χέρια», ενδεικτική της ψηφοφορίας που προηγήθηκε, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυκτα η μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την έκφραση γνώμης σχετικά με την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης χρυσού στο Πέραμα του Έβρου.

Και οι 40 παρόντες στην αίθουσα δημοτική σύμβουλοι εκφράστηκαν αρνητικά με μοναδικό «Λακεδαιμόνιο» τον Γιάννη Λασκαράκη ο οποίος αφού είδε την πρόταση του να απορρίπτεται και από τους 40 συναδέλφους του, ουσιαστικά πρότεινε την υιοθέτηση της μελέτης και να ρίξουν το μπαλάκι στην Αθήνα, αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.
Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση οι επιστήμονες που εκφράστηκαν κατά της επένδυσης τονίζοντας την επικινδυνότητας της έδειξαν να επικρατούν κατά κράτος των συναδέλφων τους που μίλησαν υπέρ των χρυσορυχείων, ενώ όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης, καταρρίφθηκε και η θέση ότι απουσιάζει ο επιστημονικός διάλογος. Καταπέλτης κατά της επένδυσης ήταν και η εισήγηση που έγινε εκ μέρους του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Κατσαντούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.