30.10.12

Απελευθέρωση σπάνιου είδους κουκουβάγιας στην Καβάλα

Ένα από τα πιο σπάνια είδη Κουκουβάγιας, ένα νεαρό θηλυκό Βαλτόμπουφο (Asio flammeus), είχαν την τύχη να απελευθερώσουν το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, σε συνεργασία με τον Άρη Χρηστίδη, συνεργάτη του σωματείου Δράση για την Άγρια Ζωή, στην περιοχή του Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος», στην Χρυσούπολη Καβάλας.

Ο Βαλτόμπουφος είναι μια μεσαίου μεγέθους κουκουβάγια που δραστηριοποιείται τόσο την νύχτα όσο και την ημέρα. Περνά κατά τις μετακινήσεις του από και προς τις περιοχές διαχείμασης. Όπως το λέει και το όνομά του, ο βιότοπός του είναι οι βάλτοι και οι περιοχές γύρω από τις λιμνοθάλασσες. Φωλιάζει στο έδαφος σε βορειότερες περιοχές.
Ένας μικρός πληθυσμός ξεχειμωνιάζει κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, σε αλμυρόβαλτους και λίμνες. Συχνά 2-3 αλλά και μέχρι και 40 πουλιά έχουν καταγραφεί να κουρνιάζουν μαζί στο ίδιο μέρος (Αξιός ποταμός). Τρέφεται με μικρά θηλαστικά κυρίως τρωκτικά και με πουλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.