30.10.12

Το Μακεδονικό Βραβείο στον Δραμινό γλύπτη Παύλο Άγγελο Κουγιουμτζή

Σε μία συγκινητική τελετή το Ίδρυμα Μακεδονικού Βραβείου, διά του προέδρου του και Δημάρχου Δράμας Κυριάκου Χαρακίδη, βράβευσε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου τον Δραμινό γλύπτη, ζωγράφο και αρχιτέκτονα Παύλο Άγγελο Κουγιουμτζή.

Η προσωπικότητα που επελέγη να τιμηθεί φέτος είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Ο Παύλος Άγγελος Κουγιουμτζής έχει σπουδάσει με πλήρη υποτροφία Αρχιτεκτονική, Γλυπτική και Ζωγραφική στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον των ΗΠΑ και Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει εκθέσει ατομικά και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.
Την τελετή απονομής του Μακεδονικού Βραβείου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου της Δράμας, παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά  η μικτή χορωδία του Δήμου της Δράμας,  ο πολιτιστικός σύλλογος της Πετρούσας και πολυμελές μουσικό σύνολο του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 
Το Μακεδονικό Βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο την ημέρα της Εθνικής μας επετείου σε επιστήμονα ή καλλιτέχνη που έχει διακριθεί για τις εξαιρετικές του επιδόσεις στην Ελλάδα και διεθνώς, υπό τον όρο ο τιμώμενος να είναι Έλληνας πολίτης, να έχει γεννηθεί και να κατοικεί στην Ελλάδα.
Ο Δήμος Δράμας, εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των Δραμινών, θεωρεί ότι οφείλει να τονίζει κάθε χρόνο την μεγάλη σημασία της σημαντικής χορηγίας του συμπολίτη μας ιδρυτή του Μακεδονικού Βραβείου, που η σεμνότητά του επιβάλλει την ανωνυμία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.