2.10.12

Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο Παρανέστι ενώ αναζητούνται άλλοι εννέα

Έξι άτομα συνελήφθησαν σήμερα ενώ άλλα εννέα αναζητούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας έξω από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας. Σε βάρος των συλληφθένων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης, στάση και απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών, ενώ τα άτομα που αναζητούνται, έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, από τους συλλήφθέντες οι 5 είναι Έλληνες, ηλικίας 36, 37, 39, 41 και 42 ετών και ένας Αλβανός, ηλικίας 32 χρόνων.
Σε βάρος όλων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της στάσης και της απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Επιπλέον, από τις Αρχές έχει ταυτοποιηθεί και το άτομο που πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας.
Τα επεισόδια στο Παρανέστι Δράμας ξεκίνησαν όταν κάτοικοι και ακροδεξιοί συνεπλάκησαν με την αστυνομία, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για τη μετατροπή πρώην στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης μεταναστών, ενώ ένας από τους συγκεντρωμένους δεν δίστασε να αρπάξει την καραμπίνα που είχε στο αυτοκίνητό του και να πυροβολεί αδιακρίτως.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων για να απομακρύνει τους διαδηλωτές και η κατάσταση προς στιγμή ξέφυγε από κάθε έλεγχο.
Κάτοικοι και μέλη της Πατριωτικής Κίνησης Δράμας επιχείρησαν να φτάσουν στο στρατόπεδο «Πανταζόπουλου» και όταν είδαν τις δυνάμεις της αστυνομίας άρχισαν να πετούν πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα -δύο κάτοικοι και ένας αστυνομικός- ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Παρανεστίου για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά και τα δακρυγόνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η χρήση των χημικών έγινε όταν μερίδα των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να μπουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών καταστρέφοντας την περίφραξη, ενώ ο τραυματίας αστυνομικός είναι αξιωματικός που δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι.
Οι κάμερες κατέγραψαν τον κάτοικο που σε έξαλλη κατάσταση πήρε την καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί, ενώ με το όπλο στα χέρια έτρεξε προς την είσοδο του στρατοπέδου, μέχρι να τον αφοπλίσει ένας συγχωριανός του και να σώσει την κατάσταση από τα χειρότερα.
Πληροφορίες από τη Δράμα αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο 150 μετανάστες, που μέχρι τότε ήταν στη Σχολή Αστυνομίας στην Κομοτηνή, λόγω υπερπληθώρας φιλοξενούμενων μεταναστών.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/10/12 00:01

    Οι ηθικοί αυτουργοί των γεγονότων του Παρανεστίου, τα «είπαν» στο δελτίο τύπου,
    Ολοφάνερα ως εξής:
    «Mε βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα επιδιωχθεί η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να αποτυπωθεί η αντίδραση του συνόλου των φορέων και των πολιτών της περιοχής στη λειτουργία του κέντρου υποδοχής μεταναστών. Εκφράστηκε τέλος η ανησυχία για την άφιξη ακροδεξιών στοιχείων τις τελευταίες μέρες στην περιοχή του Παρανεστίου και ο φόβος πως μπορεί να προκληθούν επεισόδια που δεν αρμόζουν σε μια οργανωμένη κοινωνία».

    Και μετά ……λούφα και παραλλαγή. Και δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που οι «τοπικοί άρχοντες» προκάλεσαν τα γεγονότα.
    Με τη φράση «θα επιδιωχθεί η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας», έκαναν φανερές τις προθέσεις τους, με τη διαφορά τους πρόκαναν οι άλλοι οι σκληροί………γιατί τους έπιασαν στον ύπνο!!!!!!!!!!
    Κάποιοι οφείλουν να τους κόψουν τον βήχα, οι συλλήψεις- συλλήψεις, με τους ηθικούς αυτουργούς τι θα γίνει…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/10/12 14:03

    Καλά που υπάρχουν και κάποιοι ΨΑΓΜΕΝΟΙ και ολίγον από ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ και ανοίγουν και τα δικά μας μάτια.Γιατί εμείς κοιμόμαστε βρε αδερφέ.Όταν είναι για τοπικούς άρχοντες ειδικά,αυτοί οι ΨΑΓΜΕΝΟΙ εξαντλούν όλο το δημοσιογραφικό-αστυνομικό τους δαιμόνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/10/12 14:58

    Η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Κράτησης μεταναστών

    Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και τις Εγκαταστάσεις Κράτησης Αλλοδαπών.

    Ωστόσο η ΔΗΜΑΡ ψήφισε «παρών» παίρνοντας για άλλη μια ακόμη φορά αποστάσεις από κυβερνητικό νομοσχέδιο.

    Επί συνόλου 262 ψηφισάντων υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν 149 βουλευτές ενώ 99 «κατά» και 14 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν «παρόντες».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.