1.10.12

Θα ακυρώσει τις επενδύσεις των Χρυσωρυχείων στην Θράκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, παραχώρησε η ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης, καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ για την Περιβαλλοντική Μελέτη της επένδυσης των Χρυσωρυχείων στο Πέραμα του Έβρου.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέση και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Κώστας Ευθυμίου, ο Περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ Δημήτρης Χαρίτου, το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των Χρυσωρυχείων Ανέστης Στρατιάδης, καθώς και στελέχη του κόμματος.
Οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκδήλωσαν για μια ακόμη φορά την συμπαράσταση τους στον αγώνα των πολιτών και των φορέων της αυτοδιοίκησης της Θράκης, που όπως τόνισαν «κατόρθωσαν μέχρι σήμερα να αναχαιτίσουν προσπάθειες διεθνών μεταλλευτικών εταιριών να εγκαθιδρύσουν βιομηχανία εκμετάλλευσης χρυσού στις περιοχές Σαπών και Περάματος».
  
Παράλληλα έδωσαν τα εύσημα στη νεολαία, η οποία «δημιουργεί ένα κοινωνικό κίνημα εναντίον της επένδυσης, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων» και δήλωσαν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας «θα σταματήσει την επένδυση, αν αυτή πάρει τελικά την άδεια».
Τέλος, τόνισαν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα τους και θα φέρει στην Βουλή, σχέδιο νόμου αλλαγής του μεταλλευτικού κώδικα και θα προτείνει ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής που θα αναπτύσσει θέσεις εργασίας στην αγροτική οικονομία και θα προστατεύει συγχρόνως το περιβάλλον».

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος1/10/12 19:28

    Επίσης θα ακυρώσει το πρωτάθλημα, αν δεν το πάρει ο Παναθηναϊκός που είναι και η ομάδα του Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος1/10/12 19:51

    Δώστους αναμπουμπούλα να τρίβουν τα χέρια τους.΄Οπως χρυσαυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/10/12 20:55

    Ο 45άρης συνταξιούχος της Ενωσης μιλάει κι απο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/12 14:43

    Ναι! Η προστασία του περιβάλλοντος τους μάρανε. Ας πάνε πρώτα να μαζέψουν τη χαρτούρα και τις σχισμένες αφίσες τους που έχουν κρεμάσει στους στύλους και στα δέντρα από το καλοκαίρι και μετά ας κόφτονται για το περιβάλλον.
    Α! να χαθείτε υποκριτές ψευτοοικολόγοι του κ@λου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος2/10/12 21:49

    Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα τις γνωρίζουμε όλοι (τάσσεται αναφανδόν κατά του ελληνικού εθνικισμού, αλλά υπέρ του τουρκικού, του σκοπιανού, του βουλγαρικού κ.λπ.), αλλά τον τελευταίο καιρό οι Συριζαίοι αποφεύγουν να αναφερθούν σε τέτοια θέματα για να μην προκαλέσουν τον κόσμο και χάσουν την κουτάλα της επικείμενης (;) εξουσίας.

    Την εξαίρεση έκανε ο Νάσος Θεοδωρίδης, υπεύθυνος «μειονοτήτων» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έδωσε μια -αποκαλυπτικότατη για τις θέσεις του κόμματός του και τις κυβερνητικές του προθέσεις για το σκοπιανό ζήτημα- συνέντευξη σε κανάλι των Σκοπίων. Πιο συγκεκριμένα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς πιστό στη διαβόητη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του (τότε ενιαίου) ΚΚΕ (Ιανουάριος 1949), συμφώνησε με το «δίκιο των Μακεδόνων» (όπου Μακεδόνες εννοεί τους Σκοπιανούς), δήλωσε πως υποστηρίζει την «μακεδονική μειονότητα», τονίζοντας πως έχει κάνει και επερώτηση στη βουλή για να τους επιτραπεί η είσοδος στην Ελλάδα (πρόκειται για κάποιους συμμορίτες του ΔΣΕ, γεννημένους στην Μακεδονία μας που μετά τον συμμοριτοπόλεμο δήλωσαν «Μακεδόνες» και εγκαταστάθηκαν στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο, η Ελλάδα τους θεωρεί ανεπιθύμητα πρόσωπα και τους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα) και τέλος υποσχέθηκε ότι «όταν ο Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός θα αλλάξει η ατμόσφαιρα και θα βρεθεί λύση μακριά από Εθνικισμούς». Εννοεί προφανώς για «λύση μακριά από τον ελληνικό εθνικισμό», καθότι ο σκοπιανός δεν ενοχλεί διόλου τα ορφανά του Τσαουσέσκου, δηλαδή για εκχώρηση του ονόματος –ίσως και όχι μόνον…- της Μακεδονίας μας!

    Αυτοί είναι οι αριστεροί: Μια φορά προδότες – Για πάντα προδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/10/12 10:49

      καημενο μου, δεν ειχες τί να κανεις εψες στις 21.49 και τραβαγες μαλακία στο πληκτρολογιο μπροστά ε?

      κι αυτοι οι αχρηστοι της ΕΡΤ, να μη βαλουν Champions League.... καθολου δε σε σκεφτονται!



      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος3/10/12 22:37

      Αυτό έχεις να πείς?Εμένα κρίνεις για το copy που έκανα?Μήπως έπρεπε να κρίνεις αυτόν ή καλύτερα αυτούς που πρεσβεύουν τέτοιες απόψεις?Όσο αφορά τους άχρηστους της ΕΡΤ,όπως γνωρίζεις το συντριπτικό ποσοστό τους ανήκει σ'αυτήν τη παράταξη-ιδεολογία.Για το Champions League και γενικότερα για το όπιο του λαού να σε ενημερώσω ότι είμαι 100% ΑΜΠΑΛΟΣ όπως λέτε εσείς οι σχετικοί με τα ποδόσφαιρα.Χάνετε το σπίτι μου και θα αποβλακώνομαι με το τόπι?Μαλακία τραβάω σε άλλες στιγμές γιατί αυτά που δήλωσαν οι φίλοι σου δεν με ερεθίζουν,αντιθέτως με εξοργίζουν.

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.