1.10.12

Ημερίδα για την αντιμετώπιση προβλημάτων της φυτοπροστασίας στην Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της 9ης Γιορτής Βιολογικής Γεωργίας, στην Αλεξανδρούπολη, ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση προβλημάτων φυτοπροστασίας» από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Έβρου σε συνεργασία με την Ομάδα Φίλων Βιολογικής Γεωργίας Θράκης.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, ο Κοσμήτορας Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου Κύπρου Φώτης Γραβάνης, και ο Γεωπόνος – Εντομολόγος Παύλος Σκεντερίδης, έδωσαν  την ευκαιρία στους Βιοκαλλιεργητές της περιοχής, και όχι μόνο, να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην αντιμετώπιση των εχθρών των Βιοκαλλιεργειών προκειμένου να παράγουν ακόμα πιο υγιεινά προϊόντα για την προστασία της υγείας όλων μας.
Στον χαιρετισμό του θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Γιώργιος Ούστογλου τόνισε πως «η ημερίδα έχει να προσφέρει πάρα πολλά πράγματα στους βιοκαλλιεργητές, γιατί θα δώσει τη δυνατότητα να ενημερωθούν για παθογόνα του εδάφους, στη συγκεκριμένη περίπτωση για τα φυλλοβόλα, και τον τρόπο που πρέπει να τα αντιμετωπίσουνε».
Ο κ. Ούστογλου συνέχισε λέγοντας «χαίρομαι γιατί βλέπω νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία. Οφείλω δε να αναφερθώ στη Νικολέτα Βαντερσμίσεν, η οποία ήταν η πρώτη που μίλησε πριν χρόνια για βιολογική καλλιέργεια στην περιοχή των Φερών. Όλοι αναρωτιόμασταν πώς θα τα καταφέρει, αλλά η συνέχεια τη δικαίωσε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.