29.10.12

Στέφανος Τζανίδης: «Πώς να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη του Δήμου όταν χάνουμε διαρκώς την μάχη του αυτονόητου»

Για αναλγησία και επικοινωνιακά τεχνάσματα, σε ότι αφορά την απομάκρυνση δημόσιων υπηρεσιών από τις Σάπες, κατηγορεί τον Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών Ηλία Ιωαννάκη ο δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Τζανίδης.

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος τονίζει «πως ο Δήμαρχος έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί», αναφέρει πως μετά την απομάκρυνση της ΔΟΥ Σαπών και την συγχώνευση της μ’ αυτήν της Κομοτηνής, έρχεται και η διάλυση του Ειρηνοδικείου. Η δήλωση του κ. Τζανίδη, έχει ως εξής:
«Μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Σαπών και την προσπάθεια του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών Ηλία Ιωαννάκη μέσα από δελτία τύπου να μας πείσει ότι αποτελούν αναβάθμιση για την περιοχή μας τα λεγόμενα ΚΕΦ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων), τα οποία και θα προσφέρουν τις μισές υπηρεσίες στους δημότες μας, πληροφορήθηκα την προηγούμενη Πέμπτη ότι με το υπ’αριθμ. 110 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Οκτωβρίου, το ειρηνοδικείο Σαπών παύει να υφίσταται και ο αρμοδιότητές του από 1 Ιανουαρίου μεταβιβάζονται στο ειρηνοδικείο Κομοτηνής.
Κάτι που σημαίνει ότι αν δε προκύψει τίποτα καινούργιο δε νομιμοποιούνται να λειτουργούν στις Σάπες δικηγορικά και συμβολαιογραφικά γραφεία όπως επίσης και το υποθηκοφυλακείο Σαπών. Μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για την περιοχή μας που βρίσκει τη Δημοτική αρχή να κρατά σιγή ιχθύος.
Δύο είναι οι εκδοχές για το παραπάνω γεγονός. Ή είναι αδιάφοροι και δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί, ή προσπαθούν να αποκρύψουν το γεγονός κάτι που τους καθιστά επικίνδυνους.
Οι χλιαρές αντιδράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα όπως αυτές που εφαρμόζει ο κ. Ιωαννάκης ανήκουν σε άλλες εποχές. Πλέον χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για να καταστήσουμε σαφές στο Αθηνοκεντρικό κράτος ότι ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών ουδεμία σχέση έχει μ’ ένα Δήμο στη Κρήτη ή στην Πελοπόννησο.
Ο Δήμαρχος έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί. Δυστυχώς όμως η αβελτηρία του υποθηκεύει το μέλλον του τόπου μας. Και πως αλήθεια να διεκδικήσουμε την ανάπτυξη του Δήμου όταν χάνουμε διαρκώς την μάχη του αυτονόητου;

Tζανίδης Στέφανος
Δημοτικός Σύμβουλος
Μαρωνείας-Σαπών».

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/12 17:54

    Σοβαρός και μετρημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτριος Κουτσογιάννης30/10/12 10:08

      Αυτός ή το κείμενο; Φιλόδοξο τον κόβω, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο του.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/12 00:34

    Εξυπναδες εκ του ασφαλους και εξω απο τον χορο. Νομιζω οτι ειναι στην ιδια ομαδα με τον Χαριτοπουλο. Ισως ειναι και απο τα πρωτοπαλλικαρα του. Ειναι καινουργιος στην αυτοδιοικηση;;;
    Καλες οι θεωριες αλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/10/12 09:04

      Ποιες θεωρίες ρε ανόητε;

      Το παλικάρι με όμορφο και τεκμηριωμένο τρόπο ξεμπροστιάζει εκείνους που τάζουν εύκολα "ξεχωριστή σημασία στο Δήμο Σαπών". Και κτυπά καμπανάκι για το τόπο που γεννήθηκε και ζει. Πήγαινε αλλού να υπονομεύσεις κανέναν που του αξίζει. Άσε μία μετρημένη φωνή να πει αλήθειες.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/12 11:26

    00.34 εντελώς άσχετος το παίζεις, δεν είσαι.
    Και γιατί εκ του ασφαλούς? Πού λέει ψέμματα?
    Ποιός καταδίκασε το κλέισιμο της ΔΟΥ και Ειρηνοδικείου στις Σάπες?
    Γιατί τα κάνετε γαργάρα για μικροκομματικούς λόγους, εκτός αν είναι άλλα πιο χοντρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/10/12 22:30

    O Καρανίκας είναι ακόμη και στον Ιωνάκη και στον Στυλιανίδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.