11.10.12

Αναβολή στο ΣτΕ για το αρδευτικό της Ξάνθης

Μη αναμενόμενη ήταν η μεγάλης διάρκειας αναβολή που έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη στην υπόθεση του Αρδευτικού της Ξάνθης.

Στη συζήτηση για την κύρια αίτηση των οικολογικών οργανώσεων της περιοχής σε βάρος του έργου του εμπλουτισμού των υδροφορέων, όπως είναι η ακριβής ονομασία, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέβαλε την υπόθεση που ήταν προγραμματισμένη να συζητηθεί την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, για τις 6 Φεβρουαρίου του 2013.
Η αναβολή αναμενόταν καθώς από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχουν αποσταλεί κρίσιμα στοιχεία γύρω από τις παραμέτρους του προβλήματος, μετά από προσφυγή άλλων οργανώσεων για την εκτροπή του Αχελώου, και ήταν γνωστό ότι απαιτείται μελέτη τους. Όμως αυτή η τετράμηνη αναβολή δεν αναμενόταν, όπως σημείωσε και ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την ΠΕ Ξάνθης Νίκος Γεννάδιος.
Η εξέλιξη αυτή, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση του έργου, στην περίπτωση που το ΣτΕ το επιτρέψει, καθώς ολοκληρώνεται η προγραμματική περίοδος το 2013, ενώ μια πιθανή απόφαση τοποθετείται μερικούς μήνες μετά το Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/10/12 15:29

    ΕΛΛΑΔΑ 2012. Ένα ώριμο εργο, που έπρεπε να δίνει ήδη νερό στον κάμπο της Ξάνθης, καρκινοβατεί. Πρίν απο πέντε χρόνια όταν δανειζόμασταν, καταναλώναμε και δεν παραγάγαμε, όλα αυτά μπορούσαν και να γίνουν αποδεκτά. Σήμερα όμως με την παραγωγή στο μηδέν, με όλους να παραδέχονται ότι η ανάπτυξη θα ξεκινήσει απο τον πρωτογενή τομέα, με την ανεργία στο 30%, μπορούμε να το παίζουμε "οικολόγοι". Και μην πεί κάποιος ότι δεν σεβόμαστε το περιβάλλον, γιατί σ' αυτούς έχει δώσει απάντηση το Δ.Π.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.