11.10.12

Σύσκεψη για την προώθηση του οινοτουρισμού στην Δράμα

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Δράμας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ξανθόπουλου, σύσκεψη για την προώθηση του οινοτουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και των γειτονικών νομών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ Κώστας Παπακοσμάς, εκπρόσωποι των οινοποιείων Κτήμα Γέννημα Ψυχής, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Νίκος Λαζαρίδης ΟΒΓΕ, Κτήμα Μιχαηλίδη, Οινογένεσις, Κτήμα Παυλίδη, εκπρόσωποι των δήμων Δράμας, Δοξάτου, Προσοτσάνης και Παγγαίου, στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας και των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η έναρξη μιας συστηματικής συνεργασίας που, μέσα από το συντονισμό του συνόλου των αρμόδιων υπηρεσιών, επιχειρήσεων και φορέων, θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ενιαίας ταυτότητας για την ευρύτερη περιοχή και στην προώθηση του οινικού τουρισμού.
Η ανταπόκριση του συνόλου των παρισταμένων στην πρόσκληση της Π.Ε. Δράμας για μια συστηματική προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής μας ως ιδιαίτερου τουριστικού προορισμού υπήρξε πολύ θετική.
Σε αυτό το πλαίσιο ορίστηκε επιτροπή εργασίας με εκπροσώπους των οινοπαραγωγών, των δήμων, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜ-Θ και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Δράμας, η οποία θα προχωρήσει σε περαιτέρω εξειδίκευση των προτάσεων που κατατέθηκαν και θα εισηγηθεί συγκεκριμένο πλάνο δράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.