6.9.12

Επιστολή Ξανθόπουλου στον Βολουδάκη για τον Φορέα της Οροσειράς Ροδόπης



Επιστολή προς τον Υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσο Βολουδάκη και το Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Στεφάνου, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, η οποία αφορά την συγχώνευση, από μεριάς υπουργείου, των φορέων Δέλτα-Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Οροσειράς Ροδόπης σε ενιαίο φορέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζητά από τον υπουργό να μην απομακρυνθεί η έδρα του Φορέα της Οροσειράς της Ροδόπης, από την Δράμα στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Πληροφορηθήκαμε ότι στο σχέδιο νομοθετικής επεξεργασίας συγχώνευσης φορέων αρμοδιότητας ΥΠΕΚΑ, που σας υποβλήθηκε αρμοδίως ,προτείνεται μεταξύ άλλων η συγχώνευση των φορέων α) Δέλτα-Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και β) Οροσειράς Ροδόπης σε ενιαίο φορέα με τίτλο «Φορέας Διαχείρισης Οικοσυστημάτων Ροδόπης-Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας» με έδρα στο Πόρτο Λάγος.
Επειδή πιστεύουμε:
α) ότι με την συγχώνευση αποδυναμώνεται ουσιαστικά η δυνατότητα ολοκληρωμένης παρέμβασης, (αναπτυξιακής – ανάδειξης – προστασίας), στη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, έκτασης 1.731.150 στρεμμάτων, δυνατότητα που αδυνατίζει περισσότερο με την μεταφορά της έδρας στο Πόρτο Λάγος, λόγω της απόστασης της από την κύρια και μεγαλύτερη περιοχή ευθύνης του νέου φορέα,
β) ότι η μεταφορά της έδρας εκτός Περιφερειακής Ενότητας Δράμας είναι ένα ακόμα χτύπημα στο τόπο μας που «βλέπει» να καταργούνται, μεταφέρονται, συγχωνεύονται κ.λ.π. υπηρεσίες χωρίς καμία από τις όποιες νέες να έχουν έδρα σ’ αυτήν, ζητούμε την αναθεώρηση της παραπάνω πρότασης, κάνοντας γνωστό σε σας ότι δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση η έδρα του νέου φορέα τουλάχιστον, αν τελικά ιδρυθεί, να μη είναι το Μεσοχώρι του Δήμου Παρανεστίου Δράμας».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/9/12 20:56

    Τοπικισμός (άλλη μια έκφανση του λαϊκισμού) του χειρίστου είδους. Ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα.
    Ως προς την ουσία: Οι Φορείς Διαχείρησης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη λειτούργησαν και λειτουργούν ως οι μεγαλύτεροι στραγγαλιστές της ανάπτυξης. Παράδειγμα: Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας. Από τότε που ιδρύθηκε απέρριψε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλες τις προτάσεις για τουριστική υποδομή στην παραλιακή ζώνη των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Συγκεριμένα απέρριψε την κατασκευή τριών μεγάλων ξενοδοχείων στις παραλίες της Ξάνθης και ένός στο Φανάρι Ροδόπης, γνωμοδότησε αρνητικά για δύο μεγάλα camping στις παραλίες της Ξάνθης, για την ίδρυση του παραλιακού οικισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών σε ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων μεταξύ Αρωγής και Φαναρίου, για την οδική διασύνδεση Αρωγής - Παραλίας Μέσης (όλο κι όλο 920 μέτρα άσφαλτος χρειάζεται).
    Με όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι οι Φορείς αυτοί το μόνο που κάνουν είναι να τρώνε ευρωπαϊκά κονδύλια για χιλιομασημένες και χιλιοειπωμένες μελέτες προστασίας, ανάδειξης και "αξιοποίησης" με το αζημίωτο βέβαια για τους ιχθυολόγους, βοτανολόγους, ορνιθολόγους, βιολόγους, ζωολόγους και λοιπούς παπαρολόγους καθηγητές παν/μίων (συμπληρώνουν έτσι το ειδικό μισθολόγιό τους) και "ερευνητών" ΜΚΟ (βλ. Ορνιθολογική Εταιρεία κτλ).
    Ειλικρινά θαυμάζω αυτή τη χώρα που τα λαμόγια έχουν βρει τον τρόπο να ροκανίζουν τον ιδρώτα του κοσμάκη από τη μια με την καταστροφή του περιβάλλοντος και από την άλλη με τη δήθεν προστασία του. Και οι μεν και οι δε με το χέρι στην κουτάλα και βουτιά στη χύτρα του δημοσίου χρήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/9/12 00:04

    Μεγαλε δεν το κατέχεις καλ.α το θέμα .Αν δεν υπάρχει κάποιος φορέας ο οποίος θα πει ΟΧΙ σε κάθε είδους ορέξεις των κάθε είδους επιχειρηματιών οι οποίοι δεν υπολογίζουν οτιδήποτε μπροστά στο κερδος τους τοτε το παιχνίδι για τις προστατευόμενες περιοχές έχει χαθεί.Και κάτι ακόμη οι φορείς δεν έχουν καμοια σχεση με κρατικες χύτρες και οτιδηποτε άλλο γιατι οι πόποι τους είναι απο το ΕΣΠΑ χωρις καθόλου κρατική συμμετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.