23.9.12

ΟΧΙ στα Χρυσωρυχεία Θράκης … ΝΑΙ στην Ανάπτυξη που σέβεται το Περιβάλλον

Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία της White Light που βρήκε υποστηρικτές την Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου – Ροδόπης κατά των Χρυσωρυχείων και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, μπορείτε να δείτε τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο! Είναι ένα τηλεοπτικό σποτάκι, με εικόνες της περιοχής μας και έξυπνα μηνύματα για τον τηλεθεατή.

«Για όσους ξέχασαν, για όσους αμέλησαν, για όσους αδιαφόρησαν, είμαστε εδώ για να θυμίσουμε: Δεν χρειάζεται να σκάψουμε για να βρούμε χρυσό, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο χρυσός βρίσκεται μπροστά μας, τον βλέπουμε, τον αναπνέουμε. Είναι τα δάση μας, τα βουνά και οι παραλίες μας. Αυτός είναι ο θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Όχι στα Χρυσωρυχεία Θράκης - Ναι στην Ανάπτυξη που σέβεται το Περιβάλλον».
 

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/9/12 15:04

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ROLEX, ΤΑ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΤΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ;;;

    ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΔΟΝΤΙΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ;;

    Α ΞΕΧΑΣΑ ΣΥΓΝΩΜΗ!!! ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΣΕ ΧΡΥΣΟ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/9/12 16:57

    Οχι στους υποκριτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιάννης Σωτηριάδης23/9/12 18:54

    Από Γιάννη Σωτηριάδη-Η «ανάπτυξη χρυσωρυχεία» επίσημα εκκρεμεί από το 1999! Ανεπίσημα από το 1992. Για πρώτη φορά έγινε συζήτηση στη βουλή με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη περί χρυσού στη Θράκη και για το ενδιαφέρον των Αυστραλών επιχειρηματιών για την εκμετάλλευσή του!
    Από την10ετία το ΄90 έως και σήμερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εναλλάσσονται τα ίδια πρόσωπα! Σαν να είναι χθες… Δεν άλλαξε τίποτα σε ότι αφορά τα ορυχεία χρυσού όπως δεν άλλαξε και η νοοτροπία διοίκησης και έκφρασης του λόγου.

    «Για όσους ξέχασαν, για όσους αμέλησαν, για όσους αδιαφόρησαν, είμαστε εδώ για να τους θυμίσουμε ότι δεν δίνεται άφεση αμαρτιών γιατί:
    Γνώριζαν ότι δεν χρειαζόταν να σκάψουν για να βρουν χρυσό, γνώριζαν ότι ο χρυσός βρίσκεται μπροστά τους, τον βλέπουνε, τον αναπνέουνε. Είναι τα δάση μας, τα βουνά και οι παραλίες μας, οι λίμνες τα φαράγγια η πολυπολιτισμικότητα.
    Αυτός είναι ο θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Όχι στα Χρυσωρυχεία Θράκης - Ναι στην Ανάπτυξη που σέβεται το Περιβάλλον» διαβάζω στο τηλεοπτικό σποτ.

    Οι λιγοστοί πολίτες που τόλμησαν σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν ξεσπάσει η καταιγίδα της κρίσης και εκφράσθηκαν scripta manet επώνυμα λοιδορήθηκαν και «τιμωρήθηκαν»!
    Ποτέ δεν είναι αργά. Αν παρουσιασθεί επιτέλους μια ολοκληρωμένη μελέτη που να αξιοποιεί και να σέβεται το Περιβάλλον, με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις, που θα αποδεικνύει ότι σε 8 χρόνια το οικονομικό όφελος θα είναι ίσον ή και μεγαλύτερο της απόδοσης των χρυσωρυχείων στη κοινωνία και στο κράτος συμπεριλαμβανομένης και της απόσβεσης του κόστους των έργων. Και η ποιότητα της ΖΩΗΣ της περιοχής απόλυτα διασφαλισμένη .

    Φοβάμαι όμως ότι οι εταιρείες εκμετάλλευσης ορυχείων ήρθαν για να μείνουν για χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/9/12 09:32

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ !!!!!!!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/9/12 12:09

    Λέτε οτι το θέμα του χρυσού υπάρχει από το 1999, αλλά κανείς δεν λέει οτι υπάρχουν πλέον καινούργιες νομοθετικές διατάξεις για την ασφαλέστερη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού το 2006 για την ΕΕ και που αφομοιώθηκαν από την Ελλάδα το 2009! (2006/21/ΕΕ - Οδηγία για την διαχείριση μεταλλευτικών αποβλήτων).

    Επομένως, οι δικαιολογίες (γιατί περι δικαιολογιών πρόκειται) να περιμένουμε στο μέλλον μήπως βρεθεί καλύτερη μέθοδος κλπ, δεν ισχύουν πλέον, γιατί με την παρούσα νομοθεσία και μέθοδο και τεχνολογία δεν δημιουργείται κανέναν πρόβλημα, αν η δουλειά γίνεται πάντα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και με υπευθυνότητα από εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό.


    Μελέτη Κόστους-Οφέλους έχει εκπονήσει το ΕΜΠ (του 2010) που αποφαίνεται οτι το έργο θα έχει θετικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/9/12 23:12

    Στην αιχμή του LEADER η Ροδόπη Ημ/νία: 22/9/2012 ( Με διαφορετικό λόγο η ανάπτυξη, με αυτά που ακούγαμε μέχρι τώρα)

    Ενημέρωση φορέων της Ροδόπης για τον τρόπο που θα υποβληθούν οι προτάσεις στη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος LEADER πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης

    Ενημέρωση των φορέων για την δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος LEADER η οποία φτάνει τα 5 εκατομμύρια και πως αυτοί μπορούν να υποβάλουν προτάσεις οι οποίες θα γίνουν αποδεκτές πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του διοικητηρίου Ροδόπης, (πρώην Νομαρχία).
    Η χρηματοδότηση στα πλαίσια της δεύτερης πρόσκλησης είναι περίπου 5 εκατομμύρια, από τα οποία το 20% απευθύνεται σε φορείς του δημοσίου και το υπόλοιπο 80% σε ιδιώτες, επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης, ο οποίος σημνείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας έχει σκοπό να ενημερώσει, να συντονίσει και να υποβοηθήσει όποιον φορέα κρίνει ότι το έχει ανάγκη.
    Άλλωστε υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για συντονισμό, ώστε να μην υποβληθούν προτάσεις που επικαλύπτουν η μία την άλλη αλλά και να προετοιμαστούν προτάσεις που θα καλύψουν τον προϋπολογισμό του προγράμματος.
    «Ο προϋπολογισμός δεν είναι μεγάλος, ωστόσο κάθε ευρώ διαθέσιμο είναι πολύτιμο αυτήν την περίοδο όπως αντιλαμβάνεστε και γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί καμία ευκαιρία για τη Ροδόπη και γενικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.»

    Ανάγκη για καλύτερη ανταπόκριση των φορέων
    Το πρόγραμμα LEADER υλοποιήθηκε στην περιοχή μας σε παλιότερη προγραμματική περίοδο, με σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία όμως σύμφωνα με τον κ. Δαμιανίδη δεν ήταν τα μέγιστα που θα μπορούσαν για την περιοχή ,λόγω της αδυναμίας κάποιων φορέων να ανταποκριθούν.
    Για αυτό άλλωστε η Περιφέρεια, η οποία είναι ιδιαίτερα ενεργή στα θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων, πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει με την τεχνογνωσία της αλλά και να συντονίσει ούτως ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν έστω κι αυτά τα λίγα χρήματα που είναι πολύτιμα αυτήν την περίοδο.
    Το γεγονός ότι το 80% της πρόσκλησης απευθύνεται σε ιδιώτες, σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, κάνει ιδιαίτερα σημαντική την ανάγκη οι ιδιώτες να κινητοποιηθούν, ο λόγος που ανάμεσα στους κληθέντες ήταν και επαγγελματικοί φορείς.
    Ο κ. Δαμιανίδης σημείωσε βέβαια ότι υπάρχει και κομμάτι δημοσιότητας στο πρόγραμμα το οποίο θα το χειριστεί ο φορέας που είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση του προγράμματος, δηλαδή η Αναπτυξιακή, άρα θα υπάρξουν δράσεις δημοσιότητας και προς τους ιδιώτες, αλλά οι ίδιοι σαν Περιφέρεια προσπαθούν μέσω των επιμελητηρίων να δώσουν την πληροφόρηση στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται. – eleftherovima

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.