22.9.12

Εμπλοκή Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος 10 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε κατάθεσή του ο Γιώργος Ζωγραφάκης, ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος 19 εταιρειών του ομίλου Καρούζος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης στην κατάθεσή του εμπλέκει για συμμετοχή τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα από μίζες που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.
Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, που επικαλείται το δημοσίευμα, όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν σε πτώχευση την εταιρία του ομίλου Καρούζου για να σβήσουν τα ίχνη τους.
«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν η άμεση απάντηση του Μιχάλη Λιάπη στη Real News.
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/9/12 22:25

    Με άλλα λόγια, ο Ακης μπροστά τους ήταν ένας ερασιτέχνης ψιλικατζής. Και εις ανώτερα εθνοπατέρες... Ομως δεν φταίτε εσείς, αλλά αυτοί που σας δίνουν το δικαίωμα.
    ΥΓ. Οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης μήπως θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν μιά ειδική πτέρυγα στον Κορυδαλλό; Γιά να μην αισθάνονται μόνοι οι άθλιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος22/9/12 22:42

    Ψάχνει η τρόϊκα τα 11.8δισ ευρώ απο τη φτωχοκογιά.
    Ψάχνει το ΣΔΟΕ τα 10.5δισ ευρώ των λαμογιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/9/12 01:55

    ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/9/12 18:20

      Κοίτα που θα ανοίξουμε πηγάδι Μελιγαλά και στην Κομοτηνή, τώρα στα γεράματα.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος23/9/12 09:19

    Στα καφενεία έλεγαν οι δεξιοί:

    "Άκης, Άκης άκης" και έσκυβαν το κεφάλι οι ας πούμε ΠΑΣΟΚοι (ποιος δήλωνε ΠΑΣΟΚ θα μου πείτε με τέτοια φανατίλα και διαστρέβλωση...) γιατί δεν μπορούσαν να απαντήσουν.

    Τώρα θα δείτε. Εκτός από τους 3 αυτούς και τους 32 έρχονται κι άλλα!!! Πολύ θεαματικά!!!! Φυσικά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΝΔκρατών στη λεηλασία. Και όπως και να το κάνεις, σκατοΠΑΣΟΚ εντάξει, με πολλά λαμόγια, όπως σε όλο τον κόσμο ετνός της εξουσίας, αλλά και το ΝΔ - ΠΑΣΟΚ π.χ. 6-1, έ, παίζει κάποιο ρόλο.

    Για τα κομματίδια τύπου ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΧΑ δε σχολιάζω, ανύπαρκτοι επικίνδυνοι υποδοχείς διαμαρτυριών είναι, τι να πεις. Ότι πάντως ελκύουν και χωνεύουν όλες τις λέρες των συστημικών κομμάτων είναι ενδεικτικό του επιπέδου της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/9/12 17:05

      Οι τοπικοί άρχοντες πάντως μια χαρά τα κρύβουν τα κλεψιμέικα απο τα δημόσια έργα. Μέχρι στιγμής βεβαίως.

      Διαγραφή
  5. Το ζήτημα δεν είναι να μας πείτε ποιοί τα πήραν, το ζήτημα είναι να μας πείτε ποιοί ΔΕΝ τα πήραν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/9/12 15:06

    Το ζήτημα είναι να μπούνε φυλακή και τα κλεμμένα να επιστρέψουν στον Ελληνικό λαό που στενάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.