19.8.12

Ευτυχώς που μας λένε οι ξένοι τι έχουμε αφού οι δικοί μας τα κρύβουν!


«Τα σχόλια περί τρίτου πακέτου διάσωσης για την Ελλάδα ή αλλιώς χρεοκοπία, τα οποία τελευταία κατακλύζουν τις αγορές, είναι ανυπόστατα, καθώς η χώρα έχει αρκετά χρήματα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της και να αποφύγει μια συστημική κατάρρευση μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2014.

Τα χρήματα  φτάνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν αποκομίσει έσοδα από τις κρατικοποιήσεις, ούτε καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα.  Αν δε η ΕΚΤ προβεί σε αγορές ομολόγων εν τέλει, η Ελλάδα θα έχει καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες ως τα τέλη του 2015 και για να αντέξει το 2016 θα χρειαστεί μόλις 38 δισ. Ευρώ», ξεκαθαρίζει πρόσφατη ανάλυση της Goldman Sachs.
Αυτό για τους τρομολάγνους μεταξοπισινούς που σας πρήζουν τα ούμπαλα (αν διαθέτετε τέτοια – κοιτάξτε τι ψηφίσατε και θα καταλάβετε!) απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ στα δελτία ειδήσεων και στις ψυχαγωγικές εκπομπές, χειρονομώντας γυναικεία (όχι ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ γυναίκες) και μιλώντας με τρόπο που ο τυφλός νομίζει ότι του μιλάει η Μάρθα Βούρτση.
Πάντως, οι απανταχού τρομολάγνοι που φοβούνται, λέει, τα κόμματα που θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα πρέπει να προσέξουν αυτό: πλέον η τρομολαγνεία του ευρώ έχει συνδεθεί με την τηλεόραση που έχει συνδεθεί με τους ντιντήδες (στην καλύτερη), που σημαίνει ότι η τρομολάγνοι του ευρώ και οι ντιντήδες αποκτούν μια ταυτοπροσωπεία που θα τους βγάλει όνομα πριν προλάβει να τους βγάλει μάτι!
Να το έχουν υπ’ όψιν οι ντιντή… οι ευρωπολιτικοί μας αυτό, για να μη διαμαρτύρονται έπειτα.  Γιατί έχω ακούσει μερικούς ότι προτιμούν, λέει, να τους βγει το μάτι παρά το όνομα. Λοιπόν, ας προσέχουν!
Για ν’ αφήσουμε την πλάκα τώρα με τα «κορίτσια» και να πάμε στο ψητό: ΑΝ Η GS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ!  Οπότε, για κάποιον καιρό, που στο παραπάνω κείμενο προσδιορίζεται με σαφήνεια, ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει πρόβλημα. Αν υπάρξει, σημαίνει ότι η «ταινία» των πολιτικών μας δε γιατρεύτηκε και συνεχίζουν να τρώνε. Στην οποία περίπτωση – επιτέλους (!) – πρέπει να τους ταΐσουμε κι εμείς κατιτίς.  Τώρα… σιδερένιο θα ‘ναι… δερμάτινο θα ‘ναι… πάντως πρέπει με κάτι να τους μπουκώσουμε (σκέτο, ή με το πρόθεμα «τσι»).
Πήρανε λεφτά να φάν’ κι οι κότες, γι’ αυτό και οι Γερμανοί έχουν εξοργιστεί και θέλουν συντεταγμένη χρεοκοπία. Εγώ πάλι, ΔΕΝ τη θέλω συντεταγμένη.  Θέλω ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΣΙ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!!! Να γίνει της Ποπάρας, για να καθαρίσει αυτή η χώρα από τη νεκρή σάρκα, όπως πάντα πρεσβεύω. Να καθαρίσουν οι μισοί τους άλλους μισούς – αφού φοροφυγάδες και φακελάκηδες ΔΕΝ μπορούν να συμβιώσουν (αποδεδειγμένα πλέον!) με μισθωτούς και συνταξιούχους – και, όποιος επιβιώσει, να φτιάξει μια κοινωνία έτσι όπως τη θέλει αυτός. Γιατί, σήμερα, οι δυνάμεις είναι αντικρουόμενες και οι πολίτες είναι σε διελκυστίνδα. 
Tug-of-war: Τραβάει από ‘δω ο πολίτης που θέλει να χτίσει, τραβάει από ‘κει ο πολεοδόμος για λάδωμα. Τραβάει από τη μία ο δανειολήπτης, από την άλλη ο τραπεζίτης για κατάσχεση. Από τη μία ο άρρωστος, από την άλλη ο γιατρός για φακελάκι. Από τη μία ο νομοταγής ξεβράκωτος (άοπλος), από την άλλη ο κακοποιός με τη μεγάλη κουμπούρα (και τη μικρή κουμούτσα). Από τη μία ο φορολογούμενος, από την άλλη ο πολιτικός με τους εκλογικούς του νόμους (ο Θεός ΔΕΝ τους βοήθησε…).  Κ.ο.κ.
Κοιτάχτε: μια πολυπολιτισμική κοινωνία προϋποθέτει αρμονική συνύπαρξη.  Ρωτήστε τι γίνεται στην California, την πρώτη και (ακόμη) μεγαλύτερη πολυπολιτισμική κοινωνία της υφηλίου: όλοι δουλεύουν για έναν κοινό σκοπό. Οι δημόσιες υπηρεσίες σε εξυπηρετούν ΕΝΤΟΣ της ημέρας, ότι ΣΚΑΤΟΔΙΑΟΛΟΠΡΟΒΛΗΜΑ (μεγάλο, όχι όπως τα δικά μας εδώ!) κι αν έχεις. 
Η ιδιωτική εταιρία μπορεί να πάρει μια εβδομάδα, αλλά τους βρίζεις ελεύθερα, γιατί τους πληρώνεις, οπότε συντομεύουν και το κάνουν… διήμερο, γιατί αν τους μηνύσεις, πληρώνουν αυτοί!  ΌΠΟΙΟΝ και να μηνύσεις, πληρώνει αυτός ακόμη και αν κερδίσει τη δίκη.  Έτσι ώστε να μπορούν κι αυτοί που δεν έχουν μία να βρίσκουν το δίκιο τους.  Κι αν κάποιο burger έχει κόκαλα και σπάει δόντια, ο δικαστής δεν φοβάται να βάλει τον Mc Donald να σου πληρώσει $5 χιλ. για τον οδοντογιατρό και $5 εκατ.  για την ηθική βλάβη. 
Ο αστυνόμος σε προστατεύει από τη βλακεία σου – δεν σου κόβει κλήση, εκτός αν τονε βρίσεις στα καλά του καθουμένου.  Κι αν πας να του κάνεις και τίποτις άλλο, να ξέρεις:  είναι πιο εκπαιδευμένος από σένα και τα dan σου τα ‘χει φάει ήδη για πρωινό.  Οπότε, ξανατράβα στο dojo – εδώ είναι California, δεν είναι… New York.  Πφφφφφ…
Όμορφος κόσμος ζηλευτός, αγγελικά πλασμένος. Εκεί θα φτάσουμε μα μέρα κι εμείς οι Έλληνες… όταν πάμε στον παράδεισο. Για την ώρα, όμως, με έναν ωραίο εμφύλιο, μπορούμε οι μισοί να ξεφορτωθούμε τους άλλους μισούς, ή αυτοί εμάς. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΑΜΑΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ, ΟΤΑΝ ΣΑΦΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΡΜΟΝΙΚΑ; Ας ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα κι ας ξεκινήσουμε από την αρχή, οι εναπομείναντες, φρέσκοι-φρέσκοι! Ότι προλάβουμε.
Για τα παιδιά μας, ρε γαμώτο…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.