24.7.12

O παχύτερος Έλληνας είναι ένας ιερέας από την Δαδιά Έβρου


Ο πατήρ Αγαθάγγελος Πιστόλας, ο πάντα χαμογελαστός εφημέριος του Πολιούχου και περικαλλούς  ιερού Ναού Αγίου Νικολάου της Δαδιάς  Έβρου και συνάμα ιερομόναχος (Αρχιμανδρίτης) στην  ιστορική Μονής Δαδιάς, είναι ο παχύτερος Έλληνας! Ο συμπαθής ιερέας ζυγίζει  αισίως … λίγο παραπάνω από 200 κιλά!

Και ασφαλώς το φέρει κυριολεκτικά βαρέως για  τα πολλά κιλά του, πολύ δε περισσότερο όταν κανείς από  την οικογένειά του, δεν είναι παχύς. Ούτε και ο ίδιος ήταν παχύς.
Την … έπαθε μόλις απολύθηκε από τον στρατό! Όντας άνεργος, μια και δεν είχε τι άλλο να κάνει, κατέφευγε στο φαγητό. Καλοφαγάς φανατικός, μπορούσε να διανύσει 40 χιλιόμετρα, συν άλλα τόσα για επιστροφή,  να πάει από Δαδιά έως Ορεστιάδα για να προμηθευτεί καλά σουβλάκια. «Να, κάπως έτσι την έπαθα», λέει σπαρταρώντας στα γέλια ο καλός ιερέας, γέννημα και θρέμμα της Δαδιάς. 
Λόγω του υπερβολικού του βάρους, ο Αγαθάγγελος Πιστόλας, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζει δυσκολίες. Αντέχει όμως και μάλιστα είναι αεικίνητος, δραστήριος  και μονίμως ευδιάθετος και δημοφιλής στην ενορία του. Σημειώστε δε ότι πέραν του όγκου, ο πατήρ Αγαθάγγελος είναι απολύτως υγιής σε όλα τα επίπεδα και το πάχος  δεν του έχει δημιουργήσει καμία παρενέργεια!
Οι διάφορες δίαιτες που ακολουθεί, στην περίπτωσή του δεν έχουν  φέρει αποτέλεσμα κι έτσι προετοιμάζεται να κάνει σειρά ειδικών χειρουργικών  επεμβάσεων, κατά πάσα πιθανότητα σε Πανεπιστημιακή κλινική  της Κρήτης.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/7/12 14:03

    Φυσικα εαν βαφτιζη το ψαρι κρεας διπλος θα γινει. 1944

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/12 22:30

    Αυτος ειναι για το Παγκοσμιο Πρωταθλημα του ΣΟΥΜΟ.Τι λειτουργια εφαγε,και ποσο Σαμιωτικο κρασι κατεβασε.Πρεπει ο Μητροπολιτης Δαμασκηνος να τον στειλει με εξοδα της εκκλησιας στα ΠΡΙΝΟΥ.Κουραγιο Δεσποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/7/12 13:11

    Kι όμως μιά χαρά μου φαίνεται και αφού αυτοσαρκάζεται μπράβο του.Κάποιον μου θυμίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/7/12 19:17

    Πρεπει να παρει επιδομα αναπηριας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/7/12 18:38

    Παιδιά προκειτε για έναν καταπληκτικό άνθρωπο όλο χαμόγελο έξω καρδιά και πολύ εργατικό
    Σας προτείνω ερχομενοι για αναψυχή στην πανέμορφη Δαδια να τον γνωρίσετε αξίζει
    Σταυρός Ι Καβαρατζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/7/12 20:29

    Λυπάμαι πάρα πολύ για όποιον έγραψε αυτό το άρθρο....
    Αν νομίζει οτι αυτό λέγεται δημοσιογραφία είναι πολύ γελασμένος.
    Κάποιος πρέπει να του πεί οτι η καριέρα του ως δημοσιογράφος έχει πιάσει ΠΑΤΟ....
    Αν δεν μπορεί να βρεί πιό ενδιαφέροντα θέματα να δείξει στον κόσμο,ας αποσυρθεί και ας μην ασχολείται με τους ανθρώπους που δεν του φταίνε σε τίποτα.
    Ο κόσμος έχει τόσα προβλήματα την σήμερον ημέρα,αν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τέτοια θέματα.
    Και ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να πληγώνετε έτσι κάποιον που δεν σας έχει πειράξει?
    Οι άνθρωποι της Δαδιάς είναι από τους πιο φιλόξενους στην Ελλάδα...και όποιος έγραψε το άρθρο δεν έχει κάμμία θέση σε εκείνο το χωριό.
    Σε δέχτηκαν,σε φιλοξένησαν και η ανταμοιβή σου είναι να κάνεις ρεζίλι τον παπά του χωριού. ΝΤΡΟΠΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/7/12 23:16

    Δεν τον ξέρω αλλά τον πάω.Μου θυμίζει τον ξάδερφό μου τον Τάσο, όπως θα γίνει σε λίγο και είανι μιά χαρά. Οχι στον ρατσισμό και την βλακεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.