9.7.12

Όπως λέμε «γαλλική επανάσταση»


«Σειρά φορολογικών μέτρων ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και σκληρές έκτακτες εισφορές σε εύπορα νοικοκυριά και μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα της χώρας, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση. Στο πακέτο των μέτρων, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Εφάπαξ εισφορές των πλούσιων νοικοκυριών (με περιουσίες άνω του 1,3 εκατ. ευρώ), από τις οποίες αναμένονται έσοδα 2,3 δισ. ευρώ
  • Έκτακτη εισφορά στις τράπεζες, τις ενεργειακές εταιρείες που ελέγχουν πετρελαϊκά αποθέματα, ύψους 1,1 δισ. ευρώ
  • Ακύρωση της φοροαπαλλαγής Σαρκοζί για έσοδα από υπερωρίες, με στόχο έσοδα σχεδόν 1 δισ. ευρώ.
  • Φορολόγηση των εσόδων από μερίσματα με 3%, προκειμένου οι επιχειρήσεις να επανεπενδύσουν τα κεφάλαιά τους»
Στη Γαλλία ΔΕΝ θα γίνει επανάσταση. Δεν θ’ ανοίξει ρουθούνι. Όχι όπως εδώ, που θα σφαχτούμε (το γνωρίζω με μαθηματική ακρίβεια γιατί, τελευταία, επαγγέλλομαι χασάπης).
Και ΔΕΝ θα γίνει επανάσταση στη Γαλλία γιατί ο Ολάντ ξέρει ποιους να φορολογήσει.  Δεν τους φορολογεί όλους. Είναι μερικοί που πρέπει να πληρώνουν φόρους και άλλοι που πρέπει να τους επιστρέφονται χρήματα (βασικά, όλοι οι μισθωτοί μονοθεσίτες με θέση υπαλλήλου).
Εδώ, από την άλλη, που προσπαθούν να τα πάρουν από την Κυψέλη και το Νέο Κόσμο για να γλιτώσει η Κηφισιά και το Ψυχικό, θα γίνει της πουτάνας. Και ξέρετε ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ θα γίνει της πουτάνας;
Μα… τώρα δε σας το ‘πα; Στην Κηφισιά και στο Ψυχικό! Για περιμένετε να πλακώσει εκεί όλη η Κυψέλη και ο Βύρωνας, ας πούμε, με μπουρλότα και κουμπούρια, και να δείτε εκεί σκηνές western: εκεί που τους καίγανε τα σπίτια και όποιον έβγαινε έξω τον σωριάζανε χάμου.
Αμέ!  Έτσι ακριβώς (για να τα πω πιο μεσσηνιακά, μπας και με πάρε πρέφα το… μάτι του Σαμαρά – τον βοηθάω περισσότερο, επειδή προσωρινά έχει ένα μόνο).
Αν νομίζετε ότι ο κόσμος θα πληρώσει τους φόρους αδιαμαρτύρητα, τότε προσέξτε τι σας γράφω: ο κόσμος ΔΕΝ θα πληρώσει ή δεν θα το κάνει αδιαμαρτύρητα. Που σημαίνει ότι: ή θα ρυθμίσει ή θα στασιάσει. Και το τελευταίο θα είναι χάρμα οφθαλμών για μια χώρα που ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ από επαναστάσεις, μιας και ήταν 400 χρόνια σκυμμένη κι όταν είπε να σηκωθεί, της τον ξαναχώσανε (ας μην ήταν οι σύμμαχοι με το Ναβαρίνο και θα σας έλεγα εγώ που θα φορούσε το μουστάκι ο Κολοκοτρώνης – εκεί που λέει τ’ όνομα ότι ήταν η… κοτρώνα!).
Να σας πω τι θα γίνει:  θ’ αρχίσει το νταβαντούρι στη βουλή.  Μπορεί ν’ αρχίσει αν πάνε να πάρουν νέα μέτρα.  Μπορεί αν δεν αναδιαπραγματευτούν. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν κάτι παλικάρια στη βουλή σήμερα που δεν γεννήθηκαν πολιτικάντηδες.  Και, στη συγκυρία αυτή, ΑΥΤΟΙ θα επέμβουν. Και θα ηρωοποιηθούν. 
Σαμαρά, Βενιζέλε, Κουβέλη: ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!!! Μπορείτε. Κάντε, ας πούμε πως δεν αλλάζετε το φορολογικό. Ή πως δεν αναδιαπραγματεύεστε το μνημόνιο. Ή πως φέρνετε έστω κι ένα νέο μέτρο που αφορά μονοθεσίτη υπάλληλο, δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα. 
Και θα δείτε το Χριστό φαντάρο, και μάλιστα στον… Ισραηλινό στρατό!!!  I kid you not! 
Κι αυτήν τη φορά, οι σύμμαχοι ΔΕΝ θα μπορέσουν.  Άλλωστε, το είπε και το WSJ:  οι σύμμαχοι θα ρίξουν την κυβέρνησή σας, γιατί έχουν απαιτήσεις, ακριβώς την ώρα που το μόνο που «τους παίρνει» να κάνουν είναι ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ.
Μπερδεύτηκαν αυτοί – θα την πληρώσετε εσείς.  Τόσα χρόνια που κυβερνάτε, δεν μπορώ να συμμεριστώ τον πόνο σας και ΔΕΝ λυπάμαι. Ούτε εσάς, ούτε αυτούς που είναι γύρω σας (συγγενείς, φίλους, μπράβους). Γιατί, είπαμε:  το νταβαντούρι θα ΑΡΧΙΣΕΙ από τη βουλή. Μετά θα πάει Κηφισιά, Ψυχικό, Εκάλη…
Rings a bell; Εκτός κι αν υπάρχουν πολλοί από εσάς με σπίτια στο Μετς και στην Καλλιθέα, οπότε δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Στ’ αρχίδια σας!
Bottom line: Φτιάξτε γρήγορα ένα φορολογικό σαν του Ολάντ, γιατί δεν σας βλέπω καλά. Εσείς πως τα βλέπετε, δηλαδή;

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.