25.5.12

Καθαρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue


Τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στην πρώτη θέση επιλογής των ψηφοφόρων, καταγράφει η νέα δημοσκόπηση (το βαρόμετρο) της Public Issue που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή» και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 30% των ψηφοφόρων (με 126 έδρες στο κοινοβούλιο) και ακολουθεί η ΝΔ με 26% (και 66 έδρες). Σε μεγάλη απόσταση, ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ 15,5% (40 έδρες), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8% (20 έδρες), η Δημοκρατική Αριστερά 6,5% (17 έδρες), το ΚΚΕ 5% (13 έδρες), η Χρυσή Αυγή 4% (10 έδρες) και η Δημιουργία Ξανά 3% (8 έδρες).
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θα απαιτούταν συνεργασία μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση που να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή.
Τις περισσότερες θετικές γνώμες στην ερώτηση «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός» λαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας με 24%. Ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 19% και ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 17%. Τέταρτος έρχεται με 16% ο ... κανένας και έπονται οι Κουβέλης 11%, Καμμένος 7%, Παπαρήγα και Μιχαλολιάκος με 2% αμφότεροι.
Σε σχέση με το προηγούμενο Βαρόμετρο (15-17/5/2012) τα ποσοστά του κ. Τσίπρα είναι αυξημένα κατά 5%. Κατά 2% είναι αυξημένα τα ποσοστά του κ. Σαμαρά, κατά 1% του κ. Βενιζέλου ενώ ο κ. Κουβέλης εμφανίζει πτώση 4%.
Πάντως, ο Φώτης Κουβέλης έρχεται πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός με 64% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 49%. Έπονται ο Πάνος Καμμένος με 39% και ο Αντώνης Σαμαράς με 36%. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος λαμβάνει το 34%, η Αλέκα Παπαρήγα το 19% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος έρχεται τελευταίος με 13%.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/5/12 02:26

    Άντε με το καλό, σιδεροκέφαλοι!!! Να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης 3-4 μηνάκια να του φύγει ο νταλκάς. Όσο πιο γρήγορα ανεβαίνεις και φουσκώνεις τόσο πιο μεγάλος είναι ο γδούπος μετά.

    Άντε Αλέξη!!!

    Υ.Γ. Αλέξη...μη μας ακούσει κανείς...1% φορολογία στο τζίρο των επιχειρήσεων σημαίνει στην ουσία 1% πιο ακριβό προϊόν, δηλαδή κάτι σαν να λέμε αύξηση του ΦΠΑ που πληρώνει ο πολίτης. Σσσσσ μη μας ακούσουν Αλέξη...1ο μάθημα, πρώτου εξαμήνου Μικροοικονομίας 1...σε χαμηλόβαθμο ΤΕΙ οικονομικής κατεύθυνσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/12 11:15

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.... ΕΓΡΑΨΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ!

      Διαγραφή
  2. ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΥΡΙΕ ΠΙΑΤΣΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΟΜΨΟΤΑΤΟΣ. Shooting Coco @ Komotini

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/12 14:27

    Η ώρα της αλήθειας φθάνει.

    Δε θα χρειαστούν 500000 λαού να επιβάλλουν υπερθεσμικά την κυβέρνηση αριστερας του Τσίπρα με τις φωνές τους έξω από τη Βουλή. Θα βγει κανονικά. Άντε, όλοι οι αντιμνημονιακοί να κάνετε Κυβέρνηση με τη νόθευση του εκλογικού συστήματος μέσω των 50 εδρών μπόνους. Φαντάζομαι ότι η πρώτη ενέργειά σας εσάς των συνεπών είναι να ψηφίσετε απλή αναλογική.

    Η δεύτερη να καταγγείλετε το μνημόνιο ακυρώνοντας το σχετικό νόμο. Κι ας λέει ο Δραγασάκης ότι πολιτικά θα το καταγγείλετε και όχι νομικά. Εγώ λέω ότι είστε μάγκες και συνεπείς και θα το καταργήσετε. Όχι α λα καρτ, μόνο το μέρος των εργατικών. ΟΛΟ.

    Η τρίτη να καταργήσετε τα ΜΑΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/12 17:08

    Αυτοί έχουν της ψ@@ής τον χαβά. Τρόμαξαν ότι θα κυβερνήσουν και κάνου κάθε μέρα ότι μλκία φαντστείς για να τους μαυρίσει ο λαός και τον δίνουν 30%; Πού έγινε ρε το γκάλοπ; στην Κουμουνδούρου; Γιατί δεν παίρνουν τηλ οι παπατζήδες αυτοί στην επαρχία να δουν πόσο πάει το μαλλί;. Τολμά κανείς από τα Συριζάκια να βγουν έξω; θα πέσει φάπα σύνεφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.