8.5.12

Μετεκλογικά και προεκλογικά


- Αν ενθυμείστε σαφώς, έγραψα πολλάκις σε ΑΥΤΟ το blog ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝουΔία δεν θα συγκεντρώσουν ΜΑΖΙ 150 έδρες, ούτε και με το bonus των 50 εδρών.  Πολλοί διαφώνησαν, επίσης γραπτώς. Εεε… Τι λέγαμε;

- Αν ξανακούσω κανέναν επιτήδιο πολιτικάντη της μαρμίτας να λέει «όχι σε οριζόντιες περικοπές μισθών / συντάξεων»  ΘΑ ΤΟΝΕ ΧΩΣΩ ΣΤΗ ΜΑΡΜΙΤΑ! 
Εκείνο που θέλουμε (κι εγώ κι εσείς, κι ας μη με πιστεύετε) να ακούμε είναι «ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ / ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ._» Το τελευταίο σημαίνει: τελεία και παύλα!
Ούτε οριζόντιες, ούτε κάθετες, ούτε πλάγιες. Γιατί έρχονται κι άλλες εκλογές κι αυτή τη φορά θα σας τον χώσουμε απ’ τα πλάγια… Ο-Ο-ΟΟΟ (όπως λέει και το γνωστό λαϊκό άσμα της… Ζουαζηλάνδης). ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ!!!
- Μπορεί η ΝουΔία να έβγαλε 18% και το ΠΑΣΟΚ 14% ενώ εγώ έλεγα ότι θα βγάλουν 15% και 12% max, αλλά έπεσα μέσα ΠΟΛΥ περισσότερο από την ALCO που έλεγε 22% και 18%. 
Μήπως αντί να πληρώνουν αυτούς να πληρώνανε εμένα να τους κάνω… μαντεψιές;
Και το καλύτερο θα το διαβάσετε σήμερα (καθώς πάντα πρέπει να βελτιώνω το προϊόν μου).  Ιδού, λοιπόν:
Αν κάνουν τα κόμματα της αριστεράς –ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ– ότι συναινούν για κυβέρνηση,  στις επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου (που δεν αποφεύγονται, εξαιτίας του ανόητου νόμου του κρετίνου Παυλόπουλου), ΠΑΣΟΚ και ΝουΔία θα κοιτούν σε ένα 5-6%. 
Και δεν το συζητάω για Χρυσές Αυγές, Πασχαλινά Κουνέλια και Πράσινα Άλογα:  αυτά δεν θα πέσουν καν στο τραπέζι!!! Όσον αφορά τα κόμματα της αριστεράς, ΑΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ, θα κοιτάνε σε 15-20% το καθένα. ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ!!!
- Αυτός ο Σαμαράς, μπρε παιδί μου, είναι πολύ… γρήγορος!  Σωστός… δημόσιος υπάλληλος!!  Σαν αυτούς που σχολάνε 2:30μμ, αλλά… στις 2:15μμ είναι ήδη στο σπίτι!!!
Ένα τέταρτο της ώρας έκατσε με τον καθένα για να καταλάβει –μετά από πολύ κόπο και χρόνο– ότι μαζί του δεν κάνει κυβέρνηση ούτε ο… θανατοποινίτης!!!
Έλα καυλί στον τόπο σου (όπως θα παραλάσσαμε το γνωστό σλόγκαν ανδροπρεπώς…)! Όλα στον τόπο τους κι ο Σαμαράς στην Καλαμάτα.
Σαν πας στην Καααλαααμάαααατααα κι ερθείς με τοοο καλόοοοο,
φέρε μου κι ένα λάαααασοοο να δέσω στο λαιμόοοοο…
Αλλά καλύτερα μην πας στην Καλαμάτα.  Θα πάω εγώ που την αγαπώ περισσότερο.  Εσένα σε θέλω στην Αθήνα, να… τρομάζεις τους ΝουΔίτες!!! Και τα αδέσποτα…
- Goustaro poly… τον πανικό του ξένου Τύπου!  Ακούσατε, ακούσατε:
«Οι Έλληνες επαναστάτησαν. Κίνδυνος ακυβερνησίας-εξόδου από το ευρώ».  Ε, και;  Πρώτη φορά επαναστάτησαν οι Έλληνες; Πρώτη φορά γκρέμισαν την κυβέρνηση;  Ή πρώτη φορά θα μείνουν χωρίς λεφτά;
Ή το άλλο, το καλύτερο, του Krugman στους Ν.Υ Τimes:  «Η πολιτική της λιτότητας έχει αποτύχει εντελώς. Οι Γάλλοι επαναστάτησαν το ίδιο και οι Έλληνες. Και καλά έκαναν» και «Τόσο το ευρώ, όσο και το Ευρωπαϊκό εγχείρημα έχουν καλύτερες πιθανότητες να επιβιώσουν απ' ότι είχαν πριν μερικές ημέρες». Μάααγος είσαι;  Στείλτε έναν Krugman στη Γερμανία. Ή έναν… Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Αλλά και το WSJ πήρε το μήνυμα, και στέλνει το δικό του στην Ευρώπη:  Οι Έλληνες δεν θα αποδεχθούν άλλες εντολές λιτότητας».
Και άλλα πολλά.  Τρομάζουν τους λιπόψυχους που σκέφτονται τα ευρουδάκια τους, κι ας τους λέμε και «γιουσουφάκια των Γερμανών».  Αλλά –πιστέψτε με– πιο πολύ τρομάζουν τους Γερμανούς που βλέπουν ότι ΧΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ!!!
Ε, αναμενόμενο είναι.  Τους έχει μείνει πια κουσούρι…
- Το καλύτερο όμως είναι αυτό που γράφει η Guardian και δικαιώνει το μουστάκια για την οξυδέρκειά του:  «Αν οι εκλογές ερμηνευτούν ως δημοψήφισμα, η Ελλάδα κινδυνεύει να βγει από το ευρώ». Σας θυμίζει τίποτε;
Γι’ αυτό κι ο χοντρομπαλάς, όταν μιλάει υποτιμητικά για το «κόμμα της δραχμής», πρέπει να θυμάται ότι ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να αναφέρεται σε 10 εκατομμύρια Έλληνες. 
Οι οποίοι θα του κάνουν τον πισινούλι… ΠΕΝΗΝΤΑΔΡΑΧΜΟ στις επόμενες εκλογές, αντί του εικοσάδραχμου που του  τον κάνανε στις τωρινές.
Κι όλοι θυμάστε τι εστί πενηντάδραχμο, ε; Αν όχι, ρωτήστε το Μιχαλολιάκο.  Ίσως κουβαλάει και κανένα μαζί του!
ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ. Των πολυτεχνιτών κι ερημοσπιτών ραγιάδων. Που κοντεύουν να… ερημώσουν και τα δικά μας σπίτια. Και θα δικαιωθεί ο Τσίπρας, που είπε ότι «Αν υπάρχει μνημόνιο τον Ιούνιο, τότε θα δείτε τι σημαίνει χάος».
Αν όμως κρίνουμε από τη θεωρία, το χάος είναι αναγκαίο για την αναγέννηση. Εκτός κι αν είστε «γιουσουφάκια του Σόιμπλε». Τι να πω; «Περίεργα» βίτσια…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.