25.5.12

Επίσκεψη Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ στις πλημμυρισμένες ζώνες του Έβρου


Τις πλημμυρισμένες περιοχές στο βόρειο Έβρο, επισκέφθηκε την Παρασκευή 25 Μαΐου 2012, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργία Νικολάου, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Γιώργο Ούστογλου και τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης Θανάση Πανάγο.

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος επισκέφθηκε αγροτεμάχια στις περιοχές Αμόριο, Ισάακιο και Πραγγί, σημείωσε πως η κατάσταση των αγροτών είναι άσχημη, ενώ τους καθησύχασε λέγοντας πως το προϊόν που παράγουν είναι επιλέξιμο ως αποζημίωση. «Αυτό που θέλουμε να καταστεί σαφές είναι ότι οι αγρότες θα αποζημιωθούν», επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως γεωπόνοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, βρίσκονται σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, διαπιστώνοντας από κοντά σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα κτήματα που έχουν πλημμυρίσει και τα πρώτα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις.

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/5/12 22:09

    Αφού μας καθησύχασε ο περιφερειάρχης ταμαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/12 22:43

    Ορατός ο κίνδυνος για το ΠΑΣΟΚ να μην εκλέξει βουλευτή στη Ροδόπη
    24 Μαΐου 2012 fonirodopis.gr
    Αν υλοποιηθούν τα σχέδια κονδυλοφόρων και εξαπτέρυγων και γίνουν δεκτές οι προτάσεις τους.
    Μυστικοσύμβουλοι και άνθρωποι των παρασκηνίων προτείνουν αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.
    Ο Χατζηοσμάν δικαιούται και πρέπει να είναι πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ.
    Σε αντίθετη περίπτωση, είναι σίγουρο ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ θα χάσει 11.000 ψηφοφόρους.
    Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο ιδιαίτερος λόγος που η γνωστή δημοσιογράφος – εκπρόσωπος Τύπου πολιτικού της περιοχής προσπαθεί να παρέμβει στις πολιτικές εξελίξεις και με άρθρο της περασμένης εβδομάδας να επιχειρεί μια προσέγγιση στο θέμα της λίστας του τοπικού ΠΑΣΟΚ.
    Λόγοι συμφέροντος και μόνο δίνουν το δικαίωμα στη δημοσιογράφο να ξεδιπλώνει τις μύχιες σκέψεις της και να προτείνει με ιδιαίτερο τρόπο την προώθηση στη πρώτη θέση της λίστας του αποτυχημένου στις πρόσφατες εκλογές εκλεκτού της και χρηματοδότη της. Είναι γνωστό ότι εδώ και πολλούς μήνες η εφημερίδα της οποίας ηγείται είχε σαν κύρια αποστολή την προπαγάνδιση των απόψεων του χωρίς φυσικά να κατορθώσει να διαμορφώσει ανάλογα κλίμα ώστε να υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα από τα στημένα γραφόμενα.
    Οι δεκατρείς χιλιάδες ψήφοι που έφυγαν από τους χριστιανούς υποψηφίους που ψήφισαν το 2009 το ΠΑΣΟΚ ηταν ένα δυσμενές αποτέλεσμα για τον άνθρωπο που με τόση επιμέλεια και φανατισμό υποστήριξε η δημοσιογράφος και είναι σαφές ότι εάν δεν υπήρχε η ψήφος της μειονότητας το ΠΑΣΟΚ δεν θα έβγαζε έδρα στη Ροδόπη.
    Είναι γνωστό ότι οι μειονοτικές ψήφοι επί 20 χρόνια είναι εκείνες που διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές και τοπικές εκλογές αφού είναι ένα συμπαγές εκλογικό σώμα που ψηφίζοντας ανάλογα φέρνει πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Οι μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ πάντοτε εκμεταλλεύτηκαν τη μειονοτική ψήφο και είχαν θετικά αποτελέσματα σε βουλευτικές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και είναι παράξενο που επιχειρείται η απομάκρυνση των μειονοτικών για την ανάδειξη ενός βουλευτή που η πολιτική του δεν ειχε κανένα αποτέλεσμα για τους κατοίκους της Ροδόπης και φυσικά ο ίδιος αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους.
    Η σάπια πασοκαρία που κέρδισε όσα αισχρά και τρομερά αναφέρει ήταν αυτή που κατάφερε να έχει τη μειονότητα σύμμαχο της και είναι τουλάχιστον προκλητικό να προτείνεται η αντικατάσταση του βουλευτή Χατζηοσμάν που με την παρουσία του έδωσε επιπλέον έδρες στο κίνημα και φυσικά την επιτυχία στις περιφερειακές εκλογές με την ανάδειξη του Γιαννακίδη στη θέση του ΓΓ της Περιφέρειας και του Πετρίδη στο Δήμο Κομοτηνής, ανθρώπων που με ιδιαίτερη φροντίδα ενισχύουν οικονομικά το εκδοτικό της συγκρότημα.
    Σκέφτηκε άραγε κάποιος στο κόσμο των συμφερόντων του ΠΑΣΟΚ ποια θα είναι η τύχη του κινήματος εάν και εφόσον δεν είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια η διαμόρφωση του ψηφοδελτίου και ανατραπεί η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων στις τελευταίες εκλογές; Είναι σίγουρο οτι ο Χατζησμάν δεν θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο κι αυτό σημαίνει απομάκρυνση από το ΠΑΣΟΚ 11.000 ψηφοφόρων που θα ζητήσουν στέγη σε άλλα κόμματα ενώ δεν είναι σίγουρο ότι θα αντικατασταθούν οι ψήφοι με άλλο τρόπο και άλλους ψηφοφόρους.
    Άραγε πόσο σοβαροί είναι οσοι προτείνουν αντιδημοκρατικές λύσεις και ποιο είναι το συμφέρον όσων προτείνουν ανατροπές και που αποβλέπουν με τις προτάσεις τους; Εάν τα δημοσιεύματα δεν γίνονται λόγω οικονομικών συμφερόντων μήπως αποβλέπουν στη κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη και στη δημιουργία έντασης μεταξύ των πολιτών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/5/12 13:01

      Ε όχι και ρυθμιστής των εξελίξεων του ΠΑΣΟΚ ο Γλερίδης.
      Ζήτω που καήκαμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26/5/12 18:30

      Κάποτε κάποιοι τα άρπαζαν μόνον από αλλού.Τώρα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα και τα λεφτά είναι αλλού.Στα προξενεία, σε άλλα ΥΠΕΞ και αλλού που δεν μπορουμε να φανταστούμε.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος26/5/12 22:06

      Εννοείς τον Γλερίδη? Αφού αυτός ήταν υπερυπερπατριώτης .....

      Διαγραφή
    4. ΟΙ ΓΗΤΕΥΕΤΕΣ27/5/12 21:17

      Το όργιο κατασκοπείας, διαφθοράς και χρηματισμού στη Θράκη για τους σκοπούς της Αγκυρας κορυφώνεται. Η αδυναμία του πολιτικού - αυτοδιοικητικού συστηματος και της υπηρεσιακής γραφειοκρατίας του ΥΠΕΞ, εχει αφήσει ανοικτό πεδίο δράσεως στη ΜΙΤ και στα φερέφωνά της.Το κράτος -συμμορία που υφίσταται ως καρκίνωμα στη σύγχρονη Τουρκία εφαρμόζει τον αναθεωρητισμό και καλλιεργεί τον πόλεμο στα Βαλκάνια.
      Σήμερα είναι η Θράκη, αύριο θα ανακαλύψουν νέες μειονοτικές ομάδες στην Κω την Ρόδο, την Κρήτη.
      Δεν είναι δυνατόν οι μειονοτικοί - όργανα υποψήφιοι να γίνονται οι γητευτές της πλειοψηφίας.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος28/5/12 00:01

      Μνημείο γελοιότητας, κόμπλεξ κατωτερότητας και βλακείας αυτό το λιβελογράφημα Γλερίδη.

      Γλερίδη, δεν έχω ψηφίσει ποτέ Πεταλωτή αλλά τουλάχιστον αξιοπρεπής μπήκε στο χώρο και παραμένει και τώρα αξιοπρεπής που είναι στα κάτω του, όχι όπως κάτι άλλοι που γλύφεις κατά καιρούς.

      Δεν έχω ψηφίσει Πεταλωτή στη ζωή μου αλλά μετά από αυτό το κείμενο θα τον ψηφίσω με τα 2 χέρια, όποτε μου δοθεί ευκαιρία. Μόνο και μόνο για πάρτη σου Γλερίδη.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/12 22:49

    Ενίσχυση 4.000 ευρώ Πετρίδη στους Lions για ανασκαφές στη Στρύμη !
    24 Μαΐου 2012 fonirodopis.gr
    ........................
    Διαβάζουμε λοιπόν τη σχετική απόφαση που πάρθηκε πρόσφατα με την οποία ενισχύθηκε η λέσχη «Lions» με το ποσο των 4.000 ευρώ προκειμένου τα μέλη της να μεταβούν στην Στρύμη ώστε να αρχίσουν ανασκαφές και να εγκατασταθεί το εργοτάξιο.
    Θα ήταν ευχάριστο θέαμα να δούμε τα μέλη της λέσχης με αρχηγό την πρόεδρο της (δημοτική υπάλληλο) σε φάλαγγα με αξίδες και φτυάρια στους ώμους τραγουδώντας το τραγούδι «Τα χριστιανόπουλα θα πάμε με χαρά» να οδεύουν για το θεάρεστο έργο τους.
    Νέα κοινωνική και οικονομική πολιτική αφού αναδεικνύονται και χρησιμοποιούνται κάποιες κοινωνικές ομάδες που έτσι μειώνουν το κόστος εκτέλεσης των έργων.
    Δήμαρχε δεν θα ηταν καλύτερα να επιχορηγήσετε και κάποιους εξαθλιωμένους από την ανεργία συμπολίτες μας ώστε κι αυτοί να κάνουν ένα κάποιο μεροκάματο; Τουλάχιστον οι εργάτες θα έκαναν και καλύτερο έργο κι εσείς πραγματική κοινωνική πολιτική. Μπορείτε βεβαίως να απευθυνθείτε και στον κ. Γιαννακίδη ώστε να σας ενισχύσει για το έργο αυτό και όχι να ξοδεύει τα χρήματα πέρα δώθε για τις εκκλησιαστικές ενισχύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/5/12 00:34

    ΚΤΕΛ Ροδόπης.Οι κολλητοί Στυλιανίδη.Την σχέση τους την ξέρουμε.Μιά επιχείρηση όμως τόσο χρηματοδοτούμενη από το κράτος ας κρατούσε τα προσχήματα.Στο facebook του Στυλιανίδη σε κάθε κοτσάνα υπάρχει και like του ΚΤΕΛ. Οπότε ας ταξιδεύει ο κολλητός τους με το ΚΤΕΛ ΡΟΔΟΠΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/5/12 18:31

    Στη σημερινή οικονομική και πολιτική συγκυρία για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση οι βουλευτές όλων των κομμάτων επιβάλλεται να έχουν όχι μόνον γνώσεις αλλά και κάτι παραπάνω, ώστε να συμβάλλουν στη δυνατόν συντομότερη επάνοδο της χώρας στην ομαλότητα. Όχι ότι ο κ. Χατζηοσμάν δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, είναι πολύ ποιο συνεπής από άλλος διάττοντες αστέρες της παραπολιτικής. Αλλά…..
    Να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ποιο κακό έκανε στη κοινωνία ο κ. Πεταλωτής. Κακό έκανε στον εαυτό του που ανέλαβε το βάρος της κρίσης, ενώ μπορούσε άνετα με λογοπαίγνια να εμφανίζεται ως ο καλός. Πάντοτε έλεγε την αλήθεια και αυτό τον στοίχησε πολιτικά.
    Δηλαδή τι μπορούσε να κάνει στις φρούδες ελπίδες και ψεύτικη πρόοδο την οποία για πέντε χρόνια εξήγγειλε η δεξιά και οι πασόκοι θεσμικοί στη Ροδόπη. Τίποτα αν και το προσπάθησε. Του χρέωσαν τα πενταετή ψεύδη τους, και ακόμη επιμένουν στις αναλήθειές τους , πέτυχαν ως ένα σημείο το στόχος τους, την μερική αποδόμηση του κ. Πεταλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος26/5/12 23:13

    Πολλα κακα εκανε φιλε.Και ο Ακης αυτην την ωρα τον εχει στο ημερολογιο του.Εβαλε τους κολλητους του σε εμμισθες θεσεις Σισμανογλειο-Ανιατων κλπ.Καλη τυχη στον τεως βουλευτη.Φτανει πληρωσε την αλλαζονεια του.Αλλα κερδισε αλλα πολλα.Να παει με τον Γ,Α,Π να κανει κανο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/5/12 15:39

      Να διαβάζεις ξέρεις φίλε ή μόνο να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα? Ο ΑΚΗΣ τον έχει στο ημερολόγιο ως τον άνθρωπο που προσπαθεί να τον κλείσει φυλακή. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά αν ισχύει αυτό τότε είναι τεράστια μαγκιά του τίμιου και διάφανου Πεταλωτή

      By the way πες ένα κακό που έκανε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/5/12 20:58

      O Πεταλωτής και το βατοπέδι έβγαλε και τον βρωμιάρη Άκη δεν κάλυψε.Μάλλον αυτό ενοχλεί τα λαμόγια.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος27/5/12 18:36

    Στον κ. Άκη τον οδοντίατρο-δημοσιογράφο αναφέρεστε που υπήρξε ειδικός σύμβουλος της περιφέρειας στην εποχή της συγκυβέρνησης συνασπισμου και νδ.
    Μα και ο ιδιος καποια στιγμή με τα κριτήρια που κρίνει έλαβε τον τίτλο του ειδικού συμβούλου. Αυτό είναι το χούϊ του δεν βγαίνει εύκολα. Λέει και τι έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.