Ο αναπληρωτής υπουργός
Περιβάλλοντος απέσυρε, τελικά, μετά από παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, την
βελτιωτική αλλαγή, με την οποία εντάσσονταν όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης και της
Ροδόπης και όχι μόνον οι μουσουλμάνοι της περιοχής στη ρύθμιση για τη
νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με την καταβολή μόνο του 20% του προστίμου.
Η αλλαγή που επιχειρήθηκε από τον
Νίκο Σηφουνάκη και επεκτεινόταν, για λόγους ισότητας, σε όλους τους κατοίκους
των δύο νομών της Θράκης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κοινοβουλευτικής
Ομάδας του ΛΑΟΣ, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός την ανακοίνωσε κατά την ψήφιση,
στο σύνολο του, του νομοσχεδίου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος
Ροντούλης αντέδρασε έντονα και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος
ανακάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση για περίπου μισή ώρα.
Ο κ. Πετσάλνικος κάλεσε τον κ.
Σηφουνάκη να αποσύρει την προσθήκη, επισημαίνοντας ότι, με βάση το Σύνταγμα και
τον κανονισμό του Κοινοβουλίου, δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση επί της ουσίας
αλλαγή και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση επιθυμεί τη ρύθμιση μπορεί να την
καταθέσει σε άλλο νομοσχέδιο.
Σπίθα παραχωμένη στη στάχτη το λεβεντόπαιδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι χριστιανοί Ρωμά ή Ρωμιοαθίγγανοι ήταν εκτός της φθηνής νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Η μπόρα πήρε και τους Έλληνες χριστιανούς με τη διαφορά ότι θα ισχύει φθηνή νομιμοποίηση της πρώτης κατοικίας, και όχι των παραθεριστικών και των λοιπών Life Style αυθαιρέτων όπως φαντάζονται. Τζάμπα χαλιούνται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι χριστιανοί Ρωμά ή Ρωμιοαθίγγανοι ήταν εκτός της φθηνής νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Η μπόρα πήρε και τους Έλληνες χριστιανούς με τη διαφορά ότι θα ισχύει η φθηνή νομιμοποίηση της πρώτης κατοικίας, και όχι των παραθεριστικών και των λοιπών Life Style αυθαιρέτων όπως φαντάζονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Άγκυρα παραδέχεται πως απαγορεύει στους έλληνες ομογενείς την αγορά κτημάτων στην Ίμβρο εξαιτίας της... Δυτικής Θράκης
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την απίστευτη δικαιολογία ότι επειδή δεν... ευημερεί η "τουρκική μειονότητα" στην Ελλάδα, πρέπει να σβήσει και η ελάχιστη εναπομείνασα ελληνική στην Ίμβρο, όπως επισήμως ανέφερε το τουρκικό Κτηματολόγιο ενώπιον... δικαστηρίου!!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ
Την επίσημη πολιτική εναντίον της ελληνικής μειονότητας της Ίμβρου αποκαλύπτει η απάντηση του κτηματολογίου του νησιού προς το τουρκικό δικαστήριο και αναφέρει πως «είναι θέμα εθνικής πολιτικής η αναλυτική εξέταση αγοράς κτημάτων των Ορθοδόξων από τους Μουσουλμάνους»
Την αποκάλυψη την έκανε η τουρκική εφημερίδα Taraf. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δικηγόρος Ερχάν Πέκτσε, ο οποίος είχε καταθέσει ερώτηση στο κτηματολόγιο τονίζοντας πως « κάποιος Μουσουλμάνος Τούρκος υπήκοος μπορεί να αγοράζει άνετα κτήματα από τούρκο υπήκοο Ορθόδοξο πολίτη, αλλά αν συμβεί το αντίθετο υπάρχουν καθυστερήσεις και το θέμα παραπέμπεται στη γενική γραμματεία Κτηματολογίου, χωρίς αποτέλεσμα».
Το κτηματολόγιο της Ίμβρου, αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει τους λόγους των καθυστερήσεων τονίζοντας πως «η επεξήγηση αυτού του θέματος αφορά την εθνική ασφάλεια, τις εξωτερικές σχέσεις και δεν μπορούν να αποκαλυφθούν».
Ο τούρκος δικηγόρος, δεν πτοήθηκε οδήγησε το θέμα στα δικαστήρια της Προύσας και το δικαστήριο ζήτησε τους λόγους αυτών των καθυστερήσεων. Η γενική γραμματεία κτηματολογίου της Τουρκίας με την απάντηση της παραδέχεται πως τίθενται εμπόδια στην αγορά κτημάτων στο νησί, από τούρκους υπηκόους Ορθοδόξους και συνδέει το θέμα και με την Μουσουλμανική μειονότητα της Δ.Θράκης την οποία την αποκαλεί «τουρκική».
«Η Ίμβρος και η Τένεδος βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και στρατηγικά και στρατιωτικά. Για την ασφάλεια των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος των πληθυσμιακών κινήσεων και των αγοροπωλησιών κτημάτων. Βλέποντας και τις αδικίες εναντίων της τουρκικής μειονότητας της Δ.Θράκης πρέπει να ληφθούν υπ’όψιν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, διάφορα υπουργεία και να εξεταστούν τα πρωτόκολλα που έχουν υπογράψει ο στρατός και η αστυνομία. Παράλληλα όλο το νησί είναι στρατιωτική ζώνη» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο αιτιολογικό η γ.γ κτηματολογίου δείχνοντας πως παρ’όλο τον εκδιωγμό των χιλιάδων ομογενών από το νησί με τη συστηματική πολιτική της Άγκυρας ακόμη και σήμερα η τουρκική πολιτική δεν έχει αλλάξει στην Ίμβρο.
Ο τούρκος δικηγόρος δηλώνει πως «η αιτιολογία δείχνει πως στην Τουρκία δεν υπάρχει ισότητα για όλους τους πολίτες και πως ενώ οι τούρκοι μπορούν να αγοράσουν άμεσα κτήματα, οι έλληνες της Ίμβρου που έχουν την τουρκική υπηκοότητα ή δεν μπορούν να αγοράσουν ή οι διαδικασίες καθυστερούν έτσι ώστε που ο πωλητής αλλάζει γνώμη.
Στην Ίμβρο μέχρι το 1964 ζούσαν περίπου 10.000 Έλληνες ενώ σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι ομογενείς είναι περίπου 500. Στη Δ.Θράκη που κάνουν αναφορά οι γείτονες μας ζουν 120.000 Μουσουλμάνοι.
Νωπή είναι η Συνεδρίαση της Ελληνοτουρκικής Επιτροπής για την κατασκευή της νέας οδικής γέφυρας στους Κήπους Έβρου, που θα ενώσει τις δύο χώρες και θα περάσουν και οι αγωγοί, και ψηφίσθηκε στη βουλή η τροπολογία Σιφουνάκη αποκατάστασης της 35χρονης αδικίας σε ότι αφορά την αυθαίρετη δόμηση της μειονότητας, πριν στεγνώσει το μελάνι άρχισαν τα όργανα. Με τίποτα δεν παίζονται ονειρεύονται φαντάσματα οι κάθε λογής αναχρονιστικοί. Παντού στα Βαλκάνια ισχύουν τα ίδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμφανίζονται οι τύποι στη Θράκη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με τις παπαριές τους. Οι εκλογές είναι η ανανέωση της δημοκρατίας, να τη χαρούμε όλοι μαζί.
ΘΕΜΑ: Οι διατάξεις του άρθρ. 114 του Ν. 3978/2011 (ΦΕΚ 137 Α) για τις παραμεθόριες περιοχές
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Σας κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις του άρθρ. 114 του Ν. 3978/2011 (ΦΕΚ 137/ 16-6-2011 τευχ. Α’), η ισχύς των οποίων αρχίζει από της δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με τις οποίες τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των άρθρ. 24, 25 § 1, 26 και 31 του Ν. 1892/1990, οι οποίες αφορούν στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας:
«Άρθρο 114
1. Το άρθρο 24 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Για την εφαρμογή του νόμου αυτού ως παραμεθόριες περιοχές ορίζονται οι τέως νομοί Δωδεκανήσου, Έβρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέ-βεζας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου, οι νήσοι Θήρα και Σκύρος, καθώς και οι τέως επαρχίες Νευροκοπίου του τέως νομού Δράμας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του τέως νομού Ιωαννίνων, Αλμωπίας και Έδεσσας του τέως νομού Πέλλης και Σιντικής του τέως νομού Σερρών.
2. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μπορεί να αρθεί ο χαρακτηρισμός κάποιας από τις ανωτέρω περιοχές των παραγράφων 1 και 2 ως παραμεθόριας. Με όμοιο προεδρικό διάταγμα μπορούν να χαρακτηρίζονται και άλλες περιοχές ως παραμεθόριες.»
2. Η παράγραφος 1 του άρθρου 25 του ν. 1892/1990 (Α’ 101) αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Απαγορεύεται κάθε δικαιοπραξία εν ζωή με την οποία συνιστάται υπέρ φυσικών ή νομικών προσώπων με ιθαγένεια ή έδρα εκτός των κρατών–μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών οποιοδήποτε εμπράγ-ματο ή ενοχικό δικαίωμα, που αφορά ακίνητα, κείμενα στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και η μεταβίβαση μετοχών ή εταιρικών μεριδίων ή η μεταβολή του προσώπου εταίρων εταιρειών οποιασδήποτε μορφής που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητα στις περιοχές αυτές.»
……………………………………….κτλ για τους ανίδεους οχλαγωγούς
hellenicnotaryassociation.gr/el/egkuklioi/egkuklioisintonistikis/item/231-paramethories_perioxew.html
Με το άρθρο 114 του Νόμου 3978/2011 αποχαρακτηρίζονται από "παραμεθόριες" αρκετές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, μεταξύ των οποίων είναι η Θεσσαλονίκη η Χαλκιδική, και η Καβάλα. Έτσι, πλέον, κάθε αλλοδαπός που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα αλλά και κάθε άλλος πολίτης χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αποκτήσει εύκολα και γρήγορα το ακίνητο που πάντα επιθυμούσε αλλά δυσκολεύονταν να αποκτήσει λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνταν.