18.4.12

5,5% μπροστά η ΝΔ στην δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι»

Μια από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λόγω των προεκλογικών απαγορεύσεων, φιλοξενεί η εφημερίδα «Ποντίκι» και αναδεικνύει τον απόλυτο κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και την αδυναμία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους. Πιο συγκεκριμένα:

Η έρευνα της εταιρίας Pulse έγινε από τις 11 ως τις 17 Απριλίου σε πανελλαδικό δείγμα 1200 ανθρώπων και από τα ευρήματα της προκύπτει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει 17,5% στην πρόθεση ψήφου ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 9% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, η ΔΗΜΑΡ με 7%, η Χρυσή Αυγή με 4,5% και οι Οικολόγοι με 3%.
Πολύ κοντά στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία που συγκεντρώνουν από 2,5% ενώ το Άρμα Πολιτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνουν μόλις το 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4%, το Λευκό-αποχή φτάνει το 11% ενώ οι υπόλοιποι δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Η έρευνα αποκαλύπτει μια σειρά από στοιχεία με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς:
  • Αναδεικνύει ως έναν ιδιαίτερα δύσκολο στόχο την επίτευξη αθροιστικού ποσοστού 50% για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., καθώς τα δύο αυτά κόμματα, λόγω της εξαιρετικά χαμηλής συσπείρωσής τους τρεις εβδομάδες προ των εκλογών, είναι υποχρεωμένα να προσελκύσουν και ψηφοφόρους που δείχνουν να έχουν απομακρυνθεί από την επιρροή τους.
  • Καταγράφει τη «μάχη» τριών κομμάτων για την τρίτη θέση και μάλιστα με σοβαρές πιθανότητες εκλογικού αποτελέσματος στην «περιοχή» του 10%.
  • Καταδεικνύει ότι έως και δέκα κόμματα έχουν κυμαινόμενες πιθανότητες εισόδου στη Βουλή επιβεβαιώνοντας την πολύμηνη τάση ρευστοποίησης του πολιτικού συστήματος.
  • Αποτυπώνει ότι η ψήφος «τιμωρίας» και «επιλογής διακυβέρνησης» έχουν ισορροπήσει καθώς μειώνεται η τάση για αποχή, άκυρο και λευκό.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/4/12 03:08

    Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων για την ζωή και την αξιοπρέπεια

    Tα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς Γεράσιμος Τσάκαλος και Παναγιώτης Αργυρού ξεκίνησαν στις 8/4 απεργία πείνας απαιτώντας την οριστική μεταγωγή τους στις Φυλακές του Κορυδαλλού έχοντας έρθει σε ρήξη με τους ανθρωποφύλακες της Δομοκού και συγκεκριμένα τον επικεφαλής αρχιφύλακα της Δομοκού, τον θρασύδειλο Χρήστο Κλιάρη λόγω της αξιοπρεπούς στάσης των συντρόφων να μην δέχονται σωματικό έλεγχο. Από 8/4 ξεκίνησε απεργία πείνας αλληλεγγύης στους συντρόφους του και ο Χρήστος Τσάκαλος μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης θα ξεκινήσουν σταδιακά με τον αναρχικό Θεόφιλο Μαυρόπουλο, την απεργία αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των συντρόφων τους. Από την Τρίτη 17/4 ξεκίνησαν απεργία πείνας και τα μέλη της Αναρχικής Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Χάρης Χατζημιχελάκης, Δαμιανός Μπολάνο, Γιώργος Πολύδωρος.
    ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/4/12 22:13

    Το κάποτε προοδευτικό Ποντίκι.Ο εκδότης Δελλατόλας κουμπάρος του Ρουσσόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.