4.3.12

O Καζαδώδεκας θα ρίξει μπαλωθιές φέτος!!!

Η στιγμή που περιμέναμε έφτασε. Το δάσος της Μαύρης Πεύκης θα ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης, εκτός κι αν ο Θύμιος Σώκος μπορεί ΣΟΒΑΡΑ να αντεπιχειρηματολογήσει στη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κι αν δεν είναι σοβαρός, όπως πρέπει, θα τον … θυμόμαστε δεόντως.

Έστω, λοιπόν, ότι ο Σώκος θα βάλει -και δεύτερο ζευγάρι- γυαλιά στον ΥΠΕΚΑ και εγκρίνει τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου (μπορεί να κάνει αλλιώς και να κυκλοφορήσει στα μέρη μας χωρίς να ανεβάσει και την 3η Στρατιά απ’ τη Λάρ’σα;).
Τότε, η Μαύρη Πεύκη καθίσταται εμπόδιο μεταξύ των χρυσωρύχων και των… χρυσών δοντιών τους. Τι μπορούν να κάνουν;;; Μα… να την κάψουν φυσικά! Εδώ κοτζαμάν ντόπιος δήμαρχος έκαψε το δικό του δάσος και τους ψηφοφόρους του για να περάσουν ένας δρόμος και μερικά μπαστούνια golf – θα κολώσει ο Καναδός να κάψει το ξένο δάσος για να εξορύξει… γυαλιστερές μασέλες;;; Τι να λέμε τώρα…
Άρα, η πρόβλεψή μου στον φετινό Καζαδώδεκα θα επαληθευτεί (όπως πάντα) αλλά και στην ώρα της (ΟΧΙ όπως πάντα). Θα στήσουμε καραούλι με βάρδιες το κατακαλόκαιρο μες στην κάψα, μπας και βαρέσουμε κανένα… καναδοσπουδαγμένο γουρουνάκι. Κι ότι βαρέσουμε, το πετάμε μετά σε καμιά «καναδέζα». Ή το… τρώμε!
Άκουσα ότι όταν τρως συγκεκριμένα γουρουνάκια (με δύο ποδαράκια) αποκτάς, λέει, υπεράνθρωπες δυνάμεις. Πα, πα, πα, μπρε παιδάκι μ’! Α, μπε… λες να παρατήσω το μπαστούν’;;;
Καιρός να δοκιμάσω, λοιπόν, του λόγου το αληθές (αν και καμπόσο φούμαρα μ’ ακούγεται)… Τέλος πάντων, η ουσία είναι μία κι ο μπακλαβάς… όλο το ταψί: Εφέτος κάνουμε ΜΠΑΜ!!! Θα… γιορτάσουμε καλοκαίρι 3 φουλ μήνες και με πυροτεχνήματα σε ανύποπτο χρόνο! Οπότε … να ‘χετε τα μάτια σας ανοικτά για το χαβαλέ! Κι όχι μόνον την 4η Ιουλίου!!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!!!

Uli Chris

3 σχόλια:

  1. Αχ ULI CHRIS ρουθούνι δε θα ανοίξει. Και ξέρεις γιατί; Γιατί ως τότε ο Περιφερειάρχης θα στρίβει δια του αρράβώνος (θα προκαλεί ανούσιες συσκέψεις, διαβουλεύσεις και ανώφελα ταξιδάκια στην Αθήνα για να ροκανίζει το χρόνο, οι δήμαρχοι θα καταπιούν τη γραβάτα τους με τις χορηγίες των χρυσοθήρων σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία (μάντεψε τι θα γράφει η φανέλα του Πανθρακικού σε 3 χρόνια). Τα τοπικά ΜΜΕ θα παίζουν πανάκριβες διαφημίσεις για το πόσο ακίνδυνο πράγμα είναι τα χρυσορυχεία και το χειρότερο: τα μηχανήματα εξώρυξης θα τα οδηγούν εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας που θα δουλεύουν στην εταιρεία χρυσού για να ταΐσουν τα παιδιά τους και να πληρώσουν τα δάνειά τους. Και φυσικά απέναντι σ' αυτούς δεν μπορείς να ρίξεις μπαλωθιές. Αλλά κι αν ρίξεις τα αφεντικά των χρυσοθήρων θα κάθονται από μακρυά και ως άλλοι Καίσαρες θα παρακολουθούν από τον εξώστη της αρένας τον εμφύλιο αλληλοσπαραγμό των ντόπιων πεινασμένων εργατών με τους ντόπιους οικολόγους. Και θα γελάνε και θα σπάνε πλάκα. Γιατί το στομάχι σε όλες σχεδόν τις μάχες τις ιστορίας έχει νικήσει και το μυαλό και την ψυχή. Αχ ULI όλα είναι προμελετημένα ως και την παραμικρή λεπτομέρεια. Να θυμάσαι: σε τρία χρόνια όλα θα είναι μέλι γάλα (με ολίγον κυάνιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/3/12 22:31

    Με βροντερές κλανιές θα υποδεχτεί η τοπική πολιτική ηγεσία τα χρυσωρυχεία από τη χαρά της.
    Δεν αντιληφθήκατε ότι τα προσυμφωνημένα σήμερα υλοποιούνται.
    Δεν αντιληφθήκατε ακόμη ότι τόσα χρόνια μας κορόιδευαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/4/12 14:31

    Έτσι λέτε. Θα σας καλέσω σε καμία άσκηση ετοιμότητας να δείτε με τι... επιχειρήματα θα διαφωνήσουμε εμείς!

    Μην τρομάξετε! Δεν θα σας πειράξουμε.

    Uli Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.