30.3.12

Αβραμόπουλος από Κομοτηνή: «Οι τοπικές κοινωνίες έχουν άποψη για το ζήτημα των μεταναστών»


Επίσκεψη στην Ροδόπη πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στα πλαίσια περιοδείας την οποία πραγματοποιεί στη Θράκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Αρριανών, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, βρέθηκε στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, ενώ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη της ΝΟΔΕ Ροδόπης.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε αναφορά κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Κομοτηνή, στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, όπου τόνισε πως «το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης είναι πολύ σημαντικό και εγκυμονεί κινδύνους για την κοινωνική συνοχή και την οικονομία μιας χώρας, αλλά και για την κοινωνική της ασφάλεια».
Ερωτηθείς σχετικά για  τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου για την λειτουργία Κέντρων για τους μετανάστες  ανά τη χώρα, ανέφερε ότι «οι τοπικές κοινωνίες έχουν άποψη και θέση για ζητήματα που αφορούν στο μεγάλο αυτό πρόβλημα. Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα αφουγκράζονται και την αγωνία τους, αλλά ακούν και τις προτάσεις τους. Το υπουργείο μας δεν είναι αρμόδιο για το ζήτημα αυτό.
Μας ζητήθηκε ένας χώρος από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διετέθη. Δεν είχαμε, όμως, καμία άλλη προσέγγιση ή αίτημα για να εξευρεθούν άλλοι όμοιοι χώροι και για την περιοχής της Θράκης και για τη υπόλοιπη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.