30.3.12

Ο Δήμαρχος αυτός … απλά δεν υπάρχει!!!

Είχαμε γράψει παλιά «Πρώτα ο θεός … και μετά ο Πουλιλιός» (θυμήσου εδώ) για τα όσα είχε ο Δήμαρχος Σουφλίου σε σύσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για το μεταναστευτικό! Ότι σκέφτεται ο άνθρωπος το λέει! Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ για το ζήτημα που προέκυψε με την ίδρυση νέων κέντρων μεταναστών … ο Δήμαρχος πάλι έγραψε!!!

Παίρνοντας τον λόγο ο Βαγγέλης Πουλιλιός (η φωτογραφία από την συνεδρίαση) ανέφερε: «Οι Αθηναίοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας! Ο Χρυσοχοΐδης ζητάει να του υποδείξουμε που θα γίνουν τα κέντρα. Αν δεν του πούμε θα έρθει να τα κάνει μόνος του. Ε λοιπόν του στέλνω ένα μήνυμα. Αν είναι μάγκας, ας έρθει να τα κάνει μόνος του. Εμείς εδώ είμαστε!!!».
Δήμαρχε πλέον … πιο πάνω κι από τον θεό!

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/3/12 17:32

    Έπεσε στην παγίδα της εσωστρέφειας και της ξενοφοβίας ο κύριος, στις οποίες σπρώχνουν τα κόμματα του κεφαλαίου και οι κατά τόπους εκπρόσωποι τους.
    Η ρητορική Καρατζαφέρη, Καμένου και της Χρυσής Αυγής που τελευταία έκανε την παρουσία της μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες και τραγικές καταστάσεις.
    Είναι φανερό πως αυτός ο λόγος, ανοιχτός ή συγκαλυμμένος, αποτελεί την κυρίαρχη ιδεολογία με την οποία οι πολιτικές ελίτ και τα ΜΜΕ πραγματεύονται το ζήτημα της μετανάστευσης.
    Αυτή η ρητορική είναι το ιδεολογικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο οικοδομούνται πολιτικές που στηρίζονται στη σχέση ανισότητας ανάμεσα στους μετανάστες και τους «ντόπιους» πληθυσμούς, έτσι ώστε σε περιόδους ανάπτυξης να διατηρείται χαμηλά το «μισθολογικό κόστος» (Ολυμπιακά έργα) , χρησιμοποιώντας τους μετανάστες σαν φτηνή, χωρίς δικαιώματα εργατική δύναμη προς εκμετάλλευση, ενώ σε περιόδους κρίσης μετατρέπονται σε «πλεονάζοντα πληθυσμό» που οδηγείται στην περιθωριοποίηση και τα δίκτυα της εγκληματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/3/12 17:54

    Αντί να επιδείξουν πνεύμα αλληλεγγύης στους φουκαράδες που ψάχνουν για μία ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης, μία δουλειά, ένα κομμάτι ψωμί, νερό και κάποια φροντίδα, ορθώνουν τείχη και ανυπέρβλητα εμπόδια απειλούν θεούς και δαίμονες, στην περίπτωση στην οποία φιλοξενηθούν στα μέρη τους. Λες και εμείς δεν είμαστε απόγονοι προσφύγων, και δεν ξέρουμε τι εστί προσφυγιά . Λες και δεν ξέρουμε τι είναι παράνομη μετανάστευση, την οποία ζούμε σήμερα με τους φίλους μας τους συμμαθητές μας που η κρίση τους υποχρέωσε να ξενιτευτούν, και πολλοί εργάζονται παράνομα.
    Εννοείται ότι την ίδια στιγμή, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας, μετανάστες χωρίς χαρτιά και άδεια εργασίας δουλεύουν στα χωράφια των «εξεγερμένων» κατοίκων και σε οποιαδήποτε άλλη χαμαλοδουλειά, αμειβόμενοι με μεροκάματα κάτω του νομίμου, χωρίς ασφάλιση, ωράριο και κάθε άλλο εργασιακό δικαίωμα. Στον κάμπο της Ροδόπης αυτή τη στιγμή εργάζονται παράνομοι μετανάστες προς 10 ευρώ το 12ωρο.
    Να μας χαιρόμαστε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/3/12 20:21

    ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ 10.000.000 ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος30/3/12 21:19

    siga min tous taizoume kiolas re megale. mpenoun giati tous afisan epidi xestikan pano tous min xalasoun tis sxeseis me tin tourkia kai tora theloun na tous dioksoun apo tin athina kai na tous fortosoun s emas. me poianou lefta tha trone re arxige?proino mesimeriano vradino, eno emeis trome pia mia fora ti mera? sta tsakidia na pane. ainte oloi milate gia dikaiomata metanaston. dikaiomata politon kserete pia einai?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/3/12 21:14

    Να τους πάρετε στα σπίτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.