2.3.12

«Πράσινα» σχολεία στην Ροδόπη


12.000 φυτά θα διανείμει την Άνοιξη η Τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κομοτηνή, η «Βελανιδιά» με την βοήθεια των μαθητών δεκαεπτά δημοτικών σχολείων της Ροδόπης που ήδη έκαναν γι’ αυτό το λόγο τις σπορές τους μετατρέποντας τις τάξεις και τις αυλές των σχολείων σε πράσινα φυτώρια.

Η τοπική ομάδα του Πελίτι στην Κομοτηνή «Βελανιδιά» ασχολείται με τη διάσωση και διάδοση των ντόπιων ποικιλιών καθώς και με τις πρακτικές της οικολογίας στην καθημερινότητα. «Ο μόνος τρόπος για να σωθούν οι ντόπιες ποικιλίες είναι να καλλιεργούνται» δήλωσε ο δάσκαλος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Νίκος Δομπάζης που δουλεύει για το σκοπό αυτό τα τελευταία έντεκα χρόνια.
Παράλληλα, η ομάδα ενδιαφέρεται για την εφαρμογή ήπιων μορφών καλλιέργειας, την εφαρμογή ορθών καταναλωτικών πρακτικών, την στήριξη ντόπιων παραγωγών, την αναβίωση και εφαρμογή παραδοσιακών πρακτικών οικιακής οικονομίας, την δημιουργία βάσης δεδομένων και την διάδοση καλών πρακτικών προς την ευρύτερη κοινωνία και δικτύωση με άλλες ομάδες που ασχολούνται με θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Οι μαθητές, στην τρυφερή τους ηλικία, μυούνται στα μυστικά «θαύματα» της φύσης προτρέποντας τους κατοίκους της περιοχής να καλλιεργούν ντόπιες ποικιλίες.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/3/12 16:52

    Μπράβο τα παιδιά, απο αυτή τη προσπάθεια κάτι καλό θα μείνει για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.