11.3.12

Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας


Την κατηγορηματική άρνηση του, στο θέμα της κατάργησης του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, εξέφρασε στο ιστολόγιο μας, υψηλά κυβερνητική πηγή του υπουργείου Δικαιοσύνης (το όνομα του είναι στην διάθεση μας), σε ερώτηση που του θέσαμε για το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί το νομικό κόσμο του Βορείου Έβρου και όχι μόνο. Η απάντηση του ήρθε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και σας την παραθέτουμε αυτούσια:

«Αγαπητέ φίλε ......
Δυστυχώς, λανθασμένες πληροφορίες που αναδημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα και αφορούν την κατάργηση του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, παραπληροφόρησαν τον Θρακιώτικο λαό, με αποτέλεσμα την σύγχυση και την αναστάτωση του.
Θέλω να σε ενημερώσω κατηγορηματικά, ότι στις σκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν υπάρχει κανένα μα κανένα θέμα κατάργησης του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας.
Αντιθέτως θέλω να σε ενημερώσω, ότι στα σχέδια μας είναι μόνο, η συγχώνευση ανενεργών και υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων, για την καλύτερη λειτουργία τους».

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/3/12 17:29

    diaplekomenh piazza,oi sxeseis sou me ton petaloth mas einai adiafores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το θέμα δηλαδή, ή ότι δεν υπάρχει περίπτωση κατάργησης του Πρωτοδικείου Ορεστιάδας;

      Διαγραφή
  2. Δημήτριος Μωρίδης12/3/12 07:49

    Και για την κατάργηση των ΔΟΥ και των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ είχαμε αντίστοιχες διαψεύσεις... Με την ψήφιση του νόμου για την "δίκαιη" δίκη τα Πρωτοδικεία απογυμνώνονται από πάρα πολλές αρμοδιότητες, οι οποίες μεταφέρονται στα Ειρηνοδικεία τα οποία συγχωνεύονται χωρίς κανένα λογικό σκεπτικό. Επίσης, πολλά από τα πλημμελήματα (μεγαλύτερος όγκος) μετατρέπονται σε πταίσματα, οπότε δεν απαιτείται η εκδίκασή τους στα Πρωτοδικεία. Άρα λογικά σκεπτόμενος κάποιος θα πει ότι το κόστος λειτουργίας των Πρωτοδικείων θα πρέπει να μειωθεί δραματικά, αφού οι υποθέσεις που θα δικάζονται στα Πρωτοδικεία θα είναι ελάχιστες. Ο Υφυπουργός, αν αυτή είναι η φιλικά προσκείμενη στο blog σας πηγή, καλό θα ήταν να ασχοληθεί με την καταβολή των αμοιβών στους αυτεπάγγελτα διοριζόμενους Δικηγόρους που εκκρεμούν από το 2009!!! κι ας αφήσει αυτού του τύπου τις διευκρινήσεις, τύπου λεφτά υπάρχουν και μάλιστα κατά την προεκλογική περίοδο που άτυπα έχει ξεκινήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/3/12 10:52

      Γιατί να μείνουν ρε φίλε όλα αυτά? Κάθε χωρίο και ΙΚΑ κλπ? Και ποιό ΙΚΑ και ΔΟΥ έκλεισε δηλαδή μας δουλεύεις?Οσο για τους δικηγόρους αφήστε τα σάπια ότι ενδιαφέρεστε για το κοινό καλό, για τις παραβολάρες σας ενδιαφέρεστε.Παντού χωμένοι σε συμβόλαια σας χρυσοπληρώνουμε.Και μακάρι ο υπουργός να μην σας πληρώσει αυτά που ζητάτε γιατί δεν τα πληρώνει από την τσέπη του.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος12/3/12 08:13

    ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/3/12 13:50

    ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ..ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΘΕΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.