30.3.12

Ομόφωνο ΟΧΙ στα κέντρα κλειστής φιλοξενίας μεταναστών από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Την αντίθεση του στη δημιουργία κέντρων κλειστής φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κατά τη συνεδρίαση του. Το θέμα συζητήθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δημιουργία κέντρων κλειστής φιλοξενίας μεταναστών ανά την Ελλάδα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των δημάρχων της Περιφέρειας, όπου κι αυτοί με την σειρά τους δήλωσαν την αντίθεση τους στην δημιουργία των κέντρων και ανέφεραν πως τα ήδη 2 υπάρχοντα στο Φυλάκιο Έβρου και την Βέννα Ροδόπης επαρκούν.
Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης δήλωσε πως «είμαστε απέναντι σ’ αυτήν την απόφαση του υπουργείου», επεσήμανε πως το πρόβλημα είναι τεράστιο και η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δεν θα πληρώσει την αδιαφορία τόσων κυβερνήσεων για το συγκεκριμένο θέμα.
  
Παράλληλα τόνισε πως η συνεισφορά της περιοχής μας στο συγκεκριμένο ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια ήταν μεγάλη και πρέπει να αναγνωριστεί. Ο κ. Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης πως την Δευτέρα θα μεταφέρει τα όσα διαδραματίστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της ΕΝΠΕ στην Αθήνα.
Να σημειωθεί πως οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι τους εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους και στο οικονομικό θέμα που υπάρχει καθώς ανέφεραν «όταν η πολιτεία λέει πως δίνει αρμοδιότητες, αυτές δεν συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους». Έγινε επίσης αναφορά από τους δημάρχους ότι «ο τόπος μας δεν θα γίνει εργαλείο πολιτικών και κομματικών σκοπιμοτήτων», υπονοώντας τον Χρυσοχοΐδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.