11.3.12

«Έβρος, η άλλη όχθη» στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την παράνομη μετανάστευση στον Έβρο, θα προβληθεί στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το φιλμ των Χρόνη Πεχλιβανίδη και Μάγιας Τσόκλη «Έβρος, η άλλη όχθη».

Σαν ζωογόνος φλέβα, από την αρχή της ανθρώπινης θύμησης, ένας μεγάλος ποταμός κυλά στα χώματά της Θράκης: Ρόμβος, Αργυρορρήτης, Οιάγριος, Μαρίτσα, Μέριτς, ο Έβρος όπως τον γνωρίζουμε εμείς, αποτελεί πηγή ζωής και ευφορίας, σύμβολο, σύνορο, πέρασμα.
Τα τελευταία χρόνια το ποτάμι ανακτά τις μυθικές, ιστορικές του διαστάσεις στο επίκεντρο του διεθνούς μεταναστευτικού ζητήματος ως κύρια πύλη εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Τους πρώτους 9 μήνες του 2010, η ροή της παράνομης μετανάστευσης μειώθηκε στα σύνορα όλων των Ευρωπαϊκών χωρών πλην αυτών της Ελλάδας με τη Τουρκία όπου αυξήθηκε κατά 372%!
Η Μάγια Τσόκλη και ο Χρόνης Πεχλιβανίδης ταξιδεύουν στην «άλλη όχθη», στην τουρκική πλευρά του Έβρου, όπου συναντούν και συνομιλούν με τους συνήθως σιωπηλούς πρωταγωνιστές του μεταναστευτικού ανθρώπινου ποταμού…
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» και την Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 15.00 στην αίθουσα «Φρίντα Λιάππα» στο λιμάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.