7.2.12

Μείωση λειτουργικών δαπανών στην ΠΕ Καβάλας

Η Διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  στο πλαίσιο του ορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο περικοπής περιττών εξόδων που επί της ουσίας επιβάρυναν την τσέπη του απλού πολίτη.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και μετά από ενέργειες που έγιναν στοχευμένα επετεύχθη σημαντική  μείωση. Η μείωση αυτή δεν επηρέασε ούτε στο ελάχιστο τη λειτουργία των  υπηρεσιών της Π.Ε Καβάλας. Επίσης η μείωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα εκτελούμενα και σχεδιαζόμενα έργα της Π.Ε Καβάλας, καθώς αφορά περικοπές σε λειτουργικές δαπάνες, δημόσιες σχέσεις, συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Επειδή ορισμένοι έχουν ακόμη την τάση να θεωρούν πως μπορούν να παρασύρουν τους πολίτες, δημαγωγώντας και κάνοντας έξυπνες δηλώσεις και διαδίδοντας διάφορα εναντίον της διοίκησης της Π.Ε Καβάλας καλό θα ήταν για αυτούς να διαβάσουν πιο προσεκτικά τον πίνακα με τα στοιχεία.
Σχετικά με τα μισθώματα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι οι δαπάνες του 2010 προερχόταν από υπηρεσίες που στεγαζόταν εκτός του κτηρίου της Π.Ε Καβάλας (ΔΔΕ, ΚΕΣΥΠ, ΔΕΚΕ, ΚΕΔΥ, κτηνιατρείο Καβάλας κα.) οι οποίες πλέον στεγάζονται στο κτήριο της Π.Ε. Μάλιστα η δαπάνη αυτή για το έτος 2012 θα είναι μηδενική.
Οι δαπάνες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μειώθηκαν γιατί μετά από ελέγχους, μειώθηκαν οι κλίσεις προς κινητά τηλέφωνα και απενεργοποιήθηκαν ενεργές τηλεφωνικές συνδέσεις. Σε ότι αφορά τις δαπάνες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης απλοί κανόνες οικιακής οικονομίας ήταν αρκετοί για να μειώσουν το ποσό.
Η μείωση στις δαπάνες των πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων όπως επίσης και των δημοσίων σχέσεων δεν μεταφράζεται σε διακοπή των δράσεων αυτών, αλλά σε ορθολογικότερη διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων πολιτών.
Η προμήθεια των καυσίμων παρά τις υψηλές τιμές και τις ανάγκες μετακίνησης αιρετών και υπαλλήλων και αυτές έχουν μειωθεί όπως επίσης έχουν μειωθεί οι δαπάνες για προμήθεια αγαθών και κεφαλαιακού εξοπλισμού (γραφεία, καρέκλες κλπ).
Τα έξοδα μετακίνησης μειώθηκαν όχι γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι αιρετοί δεν μετακινούνται αλλά γίνεται πλέον λογική χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων.
Οι δαπάνες της καθαριότητας είναι χαμηλές σε σχέση με το 2010, αλλά η Διοίκηση της Π.Ε Καβάλας  έχει αναγνωρίσει ότι οφείλει στον ανάδοχο για την καθαριότητα το ποσό των 100.000 €.
Τέλος αναφορικά με τις δαπάνες για την προμήθεια γραφικής ύλης το ποσό φαίνεται να είναι αυξημένο σε σχέση με το 2010 καθώς μεγάλο μέρος πληρωμών οφειλών του 2010, έγιναν μέσα στο 2012.
Και επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης για  μία ακόμη φορά πρέπει να επισημανθεί ότι οι μειώσεις στις δαπάνες που έχουν αναφερθεί δεν επηρεάζουν σε καμία περίπτωση τα εκτελούμενα και σχεδιαζόμενα έργα της Π.Ε Καβάλας, όπως κάποιοι συνεχίζουν να δημαγωγούν διαδίδοντας ότι δεν παράγεται έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.