21.2.12

Το 50% των σκουπιδιών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ καταλήγει σε ΧΥΤΑ


Αρκετά πίσω στον τομέα της διάθεσης των οικιακών απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ βρίσκεται η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζονται στον απολογισμό έργου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης για το 2011.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Στερεών Αποβλήτων, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το ποσοστό των οικιακών απορριμμάτων που διατίθενται σε χώρους Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤΑ) είναι μόλις 50%.
Για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην περιοχή αυτή, αδειοδοτήθηκε εντός του 2011 η διευθέτηση του ΧΥΤΑ Ξάνθης και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Σουφλίου.
Σε ότι αφορά τις χωματερές, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, από τις 333 χωματερές (όπως καταμετρήθηκαν το 2005), 6 παραμένουν ενεργές, 296 είναι ήδη αποκατεστημένες και 31 είναι προς αποκατάσταση. Συνολικά το 2011 χορηγήθηκαν 31 τέτοιες άδειες αποκατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.