24.1.12

Το πρόβλημα με την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι μετέφερε ο Χατζηοσμάν

Την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφτηκε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προκειμένου να μεταφέρει το πρόβλημα που προέκυψε με την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι στην Ροδόπη.

Οι περιορισμοί που τίθενται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης, όπως είναι η ελάχιστη στρεμματική απόδοση, δημιουργούν μία άδικη διάκριση μεταξύ των παραγωγών που καλλιεργούν ξηρικό και ποτιστικό βαμβάκι, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ενίσχυση εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής μας.
Ο βουλευτής ενημέρωσε το γραφείο του Υπουργού, είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Δριβελέγκα, και παρέδωσε γραπτή επιστολή με την οποία ζήτησε να τεθούν ξεχωριστές ελάχιστες στρεμματικές αποδόσεις για το ξηρικό και το ποτιστικό βαμβάκι διότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ως προς την στρεμματική απόδοση των δύο καλλιεργειών.
Επιπλέον, πρότεινε ο έλεγχος να γίνεται βάσει των ετήσιων δηλώσεων καλλιέργειας και να δοθεί οριστικό τέλος σε μία αδικία που αποκλείει εκατοντάδες βαμβακοπαραγωγούς της Ροδόπης από μία σημαντική οικονομική ενίσχυση. Ο Υφυπουργός επιφυλάχτηκε να εξετάσει το ζήτημα και να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Το ίδιο ζήτημα έθεσε ο βουλευτής και στον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Μόσχο Κορασίδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.