20.11.11

Ο Παπανδρέου ανοίγει δρόμο για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ


Το θέμα της διαδοχής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άνοιξε με πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου την προηγούμενη Παρασκευή. Οι προθέσεις του κατέστησαν σαφείς κατά τη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων που είχε με έξι κορυφαίους υπουργούς (τους Δημήτρη Ρέππα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Σκανδαλίδη, Χρήστο Παπουτσή και Άννα Διαμαντοπούλου).

Σύμφωνα με τα όσα αφέθηκαν να εννοηθούν, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν δήλωσε με σαφήνεια ότι σκοπεύει να αποχωρήσει. Η ατμόσφαιρα των συζητήσεων όμως άφησε σε όλους την εντύπωση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει λάβει τις αποφάσεις του και πως έχει κάθε διάθεση να διευκολύνει την ομαλή ροή των εσωκομματικών εξελίξεων.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/11/11 11:29

    Με τι πρώτα θα ασχοληθούνε οι υπουργάρες Πασόκοι, να βγούμε απο την κρίση, ή να βγάλουν από τη μέση τον Παπανδρέου;
    Αυτό είναι το πρόβλημά τους; Μια και κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Καρατζαφέρη, να δουλέψουν να βγούμε από τη κρίση, για να δούμε φώς στο τούνελ. Αν δεν προκόψουν δεν θα φταίει ο Σαμαράς ο Τσίπρας η Παπαρήγα. Έχουν την πλειοψηφία οι πασόκοι υπουργοί στο υπουργικό συμβούλιο σε αυτούς έπεσε ο κλήρος της ανόρθωσης της Ελλάδας. Αν αποτύχουν θα ξαναφέρουμε τον Παπανδρέου μετά φανών και λαμπάδων. Αυτοί δεν δούλεψαν με τον Παπανδρέου τον πριόνιζαν για να γίνουν Μεσσίες, με τον Παπαδήμο θα δουλέψουν;
    Θα τον δουλέψουν, θυμηθείτε το. Για να ρθούν μετά να μας σώσουν έτσι φαντάζονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/11/11 19:17

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΠΑΣΟΚ- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ
    20/11/2011
    17:17
    ΠΑΣΟΚ

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
    ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22
    10680 ΑΘΗΝΑ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ. (210)3665414-5
    FAX: (210)3665420
    e-mail : pressoffice1@pasok.gr

    Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2011

    Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ενδιαφέρεται για την ομαλή εξέλιξη, την σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για την διαμόρφωση των καλύτερων δυνατών όρων και προϋποθέσεων για την αλλαγή του πολιτικού, διοικητικού και αναπτυξιακού μοντέλου.

    Στο πλαίσιο αυτό, απαιτείται συνέπεια και συγκέντρωση όλων των δυνάμεων της χώρας στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης - 27ης Οκτωβρίου και ικανοποίηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτές, προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την σύναψη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

    Η επιτυχία της κυβέρνησης, η σταθερή πορεία της χώρας, η σταθερή πορεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούν προτεραιότητα για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου.


    20.11.11
    Γ. Κουτρουμάνης: Καθυστέρηση στην καταβολή συντάξεων του Δεκέμβρη ...

    Ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να καθυστερήση η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου καθώς και το δώρο Χριστουγέννων στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση... εκταμίευση της 6ης δόσης.]
    Ακόμα προανήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι θα σημειωθούν σημαντικές περικοπές τόσο σε εφάπαξ όσο και σε επικουρικές που σε αρκετές περιπτώσεις θα αγγίξουν το 50%.
    metrogreece.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/11/11 20:30

    Σωστός ο πρώτος σχολιαστής που λέει, (Αυτοί δεν δούλεψαν με τον Παπανδρέου τον πριόνιζαν για να γίνουν Μεσσίες, με τον Παπαδήμο θα δουλέψουν;
    Θα τον δουλέψουν, θυμηθείτε το. Για να ρθούν μετά να μας σώσουν έτσι φαντάζονται ).
    Ο κ. Κουτρομάνης το είπε ευθαρσώς: «Ματωμένα Χριστούγεννα φέτος».
    Μας ζάλισαν η κλίκα του Βενιζέλου και η τροϊκα που έγιναν τέσσερις με τον ριψάσπιδα Μόσιαλλο με την Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Ο Παπανδρέου τους έκανε το χατίρι αξιοπρεπώς παραιτήθηκε, ο Λαός δέχθηκε τη κυβέρνηση Παπαδήμου με όλες τις επιφυλάξεις.
    Το αποτέλεσμα ποιο; Τίποτα μηδέν στο μηδέν στο πηλίκιο.
    Τρέχουν νυχθημερόν για να εξοντώσουν τον Παπανδρέου και τον Ελληνικό Λαό. Το πισωγύρισμα είναι φανερό.
    Στη κυβέρνηση Παπανδρέου ψήφιζαν τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις για το συρτάρι τους, Τώρα τρέχουν όλοι μαζί και ο καθένας για πάρτι του ποιος θα προσποριστεί την Θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Με τις ενέργειές τους αυτές τις κρίσιμες ψαλιδίζουν και την κυβέρνηση Παπαδήμου, Ξέχασαν την αποστολή τους, επιδίδονται σε αλλότρια.
    Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι περιμένουν τις συντάξεις και τους μισθούς για να εξοφλήσουν τα χαράτσια, ΔΕΗ κλπ. Από αύριο αν αρχίσει να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση θα πέφτουν βράχοι αντί για πέτρες. Φτάνει η προβοκάτσια της κλίκας Βενεζέλου και της τρόϊκας που έγινα τέσσερις με τον αλήστου μνήμης Μόσιαλλο.
    Δεν αντιλήφθηκαν ακόμη τα κοράκια ότι κυβέρνηση είναι οι υποργο’ι του ΠΑΣΟΚ, Οι λοιποί είναι αμελητέα πολιτική ποσότητα, και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, ξεμπροστιάζουν τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.
    Πως μπλέξαμε έτσι, οσονούπω θα τα βρουν μπροστά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.