21.11.11

Παρέμβαση Όλγας Ρενταρή για τον Αγροτικό Σύλλογο Τυχερού Έβρου


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή, μεταβίβασε το αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Τυχερού Έβρου, σχετικά με την «αδυναμία των βαμβακοπαραγωγών συγκέντρωσης της απαιτούμενης ποσότητας βάμβακος (πλαφόν) για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης», στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στην Αναφορά της η Βουλευτής τονίζει ότι «μετά την ολοκλήρωση της συγκομιστικής περιόδου βάμβακος στην περιοχή του Έβρου λόγω έντονης ζημίας, τόσο από τις έντονες και υπερβολικές βροχοπτώσεις (από τις 8/10/2011 έως 15/10/2011) όσο και από φαινόμενα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού (πράσινο σκουλήκι), συνετέλεσαν στην κατά πολύ μειωμένη στρεμματική απόδοση των χωραφιών».
Επειδή, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Ρενταρή, «οι παραγωγοί της περιοχής δεν θα μπορέσουν να καλύψουν το πλαφόν/στρ. που απαιτείται για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης»,  ζήτησε από τον Υπουργό να μεσολαβήσει άμεσα και να προβεί στις αντίστοιχες ενέργειες για την άρση του πλαφόν/στρ. για τη συγκεκριμένη περιοχή στον ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και για την αποζημίωση από πλευράς ΕΛΓΑ για τη μείωση της παραγωγής που υπέστησαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.