21.11.11

Γραπτές εξετάσεις για τους «υποψήφιους» προϊστάμενους στο Δημόσιο


Από γραπτές εξετάσεις θα περνούν όλοι όσοι θέλουν να καταλάβουν μια θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας στο Δημόσιο κάθε τρία χρόνια μέσω ΑΣΕΠ, αφού πρώτα υπάρξει σχετικό αίτημα από τον εκάστοτε υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτό προβλέπει υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας, στην οποία και αναφέρεται ρητά πως δεν επιτρέπεται επαναβαθμολόγηση ή επανεξέταση των γραπτών.
Σε περίπτωση που το ΑΣΕΠ διαπιστώσει παράβαση νόμου ή κανονισμού ή διατάξεων της απόφασης,  αποφασίζει την επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας ολικώς ή εν μέρει μεταξύ των ίδιων υποψηφίων.
Η υπουργική απόφαση εκδίδεται σε εφαρμογή του Ν3839/2010 (άρθρο 58 του Υπαλληλικού Κώδικα), υιοθετώντας πλήρως την εισήγηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, η οποία έγινε αποδεκτή με την 9/2011 απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.