11.11.11

Αντιπολίτευση οι βουλευτές της ΝΔ … αλλά κυβέρνηση το κόμμα


Σήμερα το απόγευμα λίγο μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, δύο φίλοι από τα παλιά, ο ένας βουλευτής μεγάλου νομού και ο άλλος κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής, συνομιλούσαν στο ισόγειο του κτηρίου:

«Τι βλέπεις από εδώ και πέρα», ρώτησε το στέλεχος τον βουλευτή για να ακούσει την πιο απίθανη απάντηση: «Έχω μπερδευτεί φίλε», του είπε.
«Στη νέα κυβέρνηση δεν μετέχουν βουλευτές μας για να παραμείνουμε αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που παραιτήθηκε ο Αβραμόπουλος. Από την άλλη Ο Πρόεδρος μας για συμβολικούς λόγους πρότεινε για υπουργούς τους αντιπροέδρους του κόμματος Αβραμόπουλο και Δήμα, τον διευθυντή του γραφείου του, Αρβανιτόπουλο, τον σύμβουλό Μουρμούρα, τον εξ απορρήτων  φίλο του Αλιβιζάτο, και τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής της Θεσσαλονίκης Βαρτζόπουλο. Με άλλα λόγια όλη η αφρόκρεμα των στελεχών του κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι στην κυβέρνηση, αλλά η κοινοβουλευτική ομάδα και ο πρόεδρός του κόμματος που είναι βουλευτής είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή ο πρόεδρος θα αντιπολιτεύεται το γραφείου του και το ίδιο του το κόμμα. Τι να σου πω ρε φίλε για αυτό ο κόσμος μας πήρε στο μεζέ»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.