2.11.11

Ο κάπρος Ναπολέοντας και ο Παπαδιαμάντης στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας


Οι επίκαιρες περιπέτειες από τη δημοφιλή «Φάρμα των Ζώων» σε μια εκδοχή για τους μικρούς φίλους παρουσιάζονται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 17.30, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», στην Καβάλα.

Βασισμένη στο περίφημο μυθιστόρημα του Τζορτζ Οργουελ, η ιστορία περιγράφει πώς τα ζώα μιας φάρμας λόγω της αδιαφορίας του ανθρώπου-αφέντη επαναστατούν για να κερδίσουν την ελευθερία τους.
Έχοντας απαλλαγεί πια από τον άνθρωπο, τα ζώα της φάρμας ελπίζουν σε μια ελεύθερη ζωή, γεμάτη αφθονία. Το όνειρό τους γίνεται πραγματικότητα, μόνο που δε διαρκεί πολύ. Κι αυτό γιατί κάποια... γουρούνια δεν αργούν να διαφθαρούν από την εξουσία και με αρχηγό τους τον... κάπρο Ναπολέοντα δημιουργούν μια νέα τυραννία που παίρνει τη θέση της παλιάς, με αποτέλεσμα τα δύστυχα ζώα να βρίσκονται πάλι υποδουλωμένα.
Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Ελεάνας Τσίχλη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Κωνσταντίνου Ζαμάνη, η επιμέλεια κίνησης της Ειρήνης Κυρμιζάκη, οι φωτισμοί του Στράτου Κουτράκη και η σύνθεση τραγουδιών –μουσικής των Θοδωρή Αμπαζή και Σταύρου Γιαννουλάδη.
Παίζουν οι Στέλιος Πατσιάς, Βασίλης Μαργέτης, Αναστασία Γιαννάκη, Βιβή Πέτση. Αφήγηση: Μαρία Παρασύρη και Νέστορας Κοψιδάς. Παραστάσεις για το κοινό θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο απόγευμα έως τις 10 Δεκεμβρίου, ενώ καθημερινά το πρωί θα δίνονται παραστάσεις για τους μαθητές των σχολείων.
Παράλληλα, το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, με αφορμή την παράσταση «Οι έμποροι των Εθνών» (ανεβαίνει στα μέσα Νοεμβρίου σε συμπαραγωγή με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Α. Ωνάση), διοργανώνει σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Από το χαρτί στο πανί: Ο Παπαδιαμάντης στον κινηματογράφο» στις 12 και 13 Νοεμβρίου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
Στόχος του μικρού εργαστηρίου δημιουργικής γραφής -σε διδασκαλία της δραματολόγου και σκηνοθέτριας Τζωρτζίνας Κακουδάκη- είναι να έρθουν οι συμμετέχοντες σε ένα δημιουργικό διάλογο για τον τρόπο που η λογοτεχνική γλώσσα μεταγράφεται, αποκαλύπτεται και μετουσιώνεται μέσα στον κινηματογράφο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις μέχρι την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (Φιλίππου 4, τηλ. 2510/220.876). Η τιμή συμμετοχής στο σεμινάριο είναι 20 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.