2.11.11

Τα «έχωσε» ο Ξυνίδης στον Ραγκούση στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου


Παρέμβαση του Σωκράτη Ξυνίδη κατά του Γιάννη Ραγκούση και όσων διατύπωσαν επιφυλάξεις για το δημοψήφισμα «πάγωσε» για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς φάνηκε προς στιγμήν να χάνεται η ψυχραιμία.

Ο βουλευτής Ξάνθης αναφέρθηκε προσωπικά στον Γιάννη Ραγκούση λέγοντας, σύμφωνα με άλλους παριστάμενους, ότι «είναι καιρός να προσγειωθούν οι μεταφυσικές ανησυχίες του στην πραγματικότητα».
Συνεχίζοντας ο Σωκράτης Ξυνίδης είπε «όπως κάποιοι λένε ότι πρέπει να παραιτούνται οι βουλευτές που διαφωνούν, αντιστοίχως δεν θα πρέπει να παραιτούνται και οι υπουργοί που διαφωνούν;».
«Είμαι εδώ και σε ακούω!», του απάντησε σε έντονο ύφος ο Γιάννης Ραγκούσης, για να απαντήσει ο Ξανθιώτης πολιτικός «θα στενοχωριόμουν αν δεν ήσουν εδώ».
Σε εκείνο το σημείο, παρενέβη ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι εδώ συζητάμε ελεύθερα και εποικοδομητικά και οι υπουργοί … ηρέμησαν!
Η τοποθέτηση του κ. Ραγκούση που πυροδότησε την ένταση ήταν ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι δεν μπορούν να είναι εκτεθειμένοι στην κριτική ότι με την απόφαση για δημοψήφισμα οδηγείται η χώρα στην αβεβαιότητα για τη συμμετοχή της στο ευρώ.
«Με την απόφαση αυτή συνομολογούμε για πρώτη φορά ότι υπάρχει ζήτημα νομιμοποίησης της πολιτικής μας. Πρέπει να μείνει ανοιχτό με ποιό ερώτημα, πότε και αν θα γίνει το δημοψήφισμα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.