27.11.11

Η κρίση περιορίζει τις μετακινήσεις στο ανατολικό τμήμα της Εγνατίας Οδού


Η οικονομική κρίση και η αύξηση της τιμής των καυσίμων περιορίζουν τις μετακινήσεις στην Εγνατία οδό. Βάσει των στοιχείων του «Παρατηρητηρίου» της «Εγνατία Οδός ΑΕ» στα ανατολικά τμήματα του αυτοκινητοδρόμου (από Θεσσαλονίκη μέχρι Έβρο) η μείωση της κυκλοφορίας ήταν της τάξης του 15% πέρσι σε σύγκριση με το 2010, τάση η οποία συνεχίστηκε και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων με πιο έντονο ρυθμό και φέτος.

Η καταγραφή στο ανατολικό τμήμα είναι ενδεικτική, καθώς εκεί ο αυτοκινητόδρομος ήταν ολοκληρωμένος, σε αντίθεση με τα δυτικά τμήματα, ορισμένα από τα οποία δεν ήταν σε κυκλοφορία το 2009 ή το 2010.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις κυκλοφορίας καταγράφονται στη διαδρομή Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Μέτσοβο – Γρεβενά, για την οποία η Εγνατία οδός λειτούργησε πλήρως το 2009.
Ορισμένα τμήματα κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας τους είχαν πολύ χαμηλούς φόρτους καθώς εξυπηρετούσαν κυρίως την τοπική κυκλοφορία, ενώ πλέον με την ολοκληρωμένη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου προσελκύεται και εξυπηρετείται πλήρως η διαμπερής κυκλοφορία.
Ανάλογες αυξήσεις παρατηρούνται στα τμήματα μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων Σερρών – Προφήτη και Ασπροβάλτας - Στρυμόνα, καταδεικνύοντας την ιδιαίτερη αξία τους ως προς τη εξυπηρέτηση της σύνδεσης μεταξύ Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.