1.11.11

Ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία στις Σάπες Ροδόπης


Ημερίδα με θέμα την παιδική παχυσαρκία, διοργανώνεται στις Σάπες την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011, στις 18.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Μαρώνειας - Σαπών και το Γραφείο Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Ροδόπης.

Στην χώρα μας το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας ανέρχεται στο 20% των αγοριών και στο 16% των κοριτσιών, ενώ το 1/3 της παχυσαρκίας των ενηλίκων ξεκινάει από την παιδική ηλικία.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 25-48% των παιδιών δεν έχουν ενημερωθεί ποτέ για θέματα διατροφής από τους γονείς τους, ενώ το 77% των παιδιών δεν τρώει σχεδόν ποτέ με τους γονείς του. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στο ότι 88% των γονέων δεν αντιλαμβάνεται ότι τα παιδιά τους είναι υπέρβαρα.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.